BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  DÜNYA

Erdoğan ve Macron New York'ta bir araya geldi

Verdiği bir röportajda "10 günde bir Erdoğan'la görüşmek zorundayım" diyerek dert yanan Macron, ABD'de Erdoğan tarafından kabul edildi. Görüşmede Macron'un hal ve tavırları dikkat çekti.

Abone ol

Birleşmiş Milletler ( BM) 72. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin  New York kentinde bulunan  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, ikili görüşmelerini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  BM binasında liderlerin ikili görüşmeleri için ayrılan bölümde, ilk olarak  Fransa  Cumhurbaşkanı  Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

40 DAKİKALIK KALABALIK ZİRVE

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar,  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Berat Albayrak da hazır bulundu.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMEK ZORUNDA OLMAKTAN YAKINMIŞTI

Macron, Le Point dergisine ağustos ayında verdiği röportajda, küresel alanda 'yeni havalı çocuk' olmaya çalışıp çalışmadığı sorusu üzerine "Biliyorsunuz, küresel sahne aslında o kadar da havalı bir yer değil" yanıtı vermiş, bu sözleriyle ne demek istediği sorulan Macron, şu "Her 10 günde bir Erdoğan'la konuşmak zorunda olan benim" demişti.

Daha sonra bu sözlerine açıklık getiren Macron'un Erdoğan karşısındaki tavırları da, aslında öyle demek istemediğini ortaya koydu

Trump ilk kez BM'de konuştu Türkiye'ye teşekkür etti