BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Fethullah Güleni İngiliz ajanı Lawrence'e benzetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetuhhullah Gülen'i Arapları Osmanlı'ya karşı kışkırkırtan İngiliz ajanı Lawrence'e benzetti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Marmara Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Bu ay yapacağımız Milli Güvenlik Kurulu Toplantısında benim de önemli bir gündemim, o da bunların yanında ülkemizi tehdit eden hangi unsurlar varsa bunlara yönelik Milli Güvenlik Belgesi'nin gözden geçirilmesidir" dedi.

GÜLEN CEMAATİ 'ÜLKEYİ TEHDİT' EDEN UNSUNLAR ARASINA MI GİRİYOR?

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen Cumartesi günü Rize'de yaptığı konuşmasında da Gülen Cemaati'nin MGK'da ele alınacağını söylemişti. 

Gülen Cemaati'ni kasterek, "Onlarla ilgili çok daha farklı bir adımı atacağız" diyen Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

"Devletin içinde paralel devlet. Böyle bir şey olabilir mi? Artık bu paralel yapı ve bunun uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak ve bu da inşallah hemen bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulu'muzun yine gündeminde yer almak suretiyle geleceğe, onlarla ilgili çok daha farklı bir adımı atacağız. Çünkü bu operasyon öyle lokal değildir. Geneldir ve bunun adımını atacağız. Çünkü Türkiye'de devlete alternatif bir adım atılamaz. Buna müsaade etmeyeceğiz." 

ERDOĞAN'DAN FETHULLAH GÜLEN'E İNGİLİZ AJANI BENZETMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetuhullah Gülen'i İngiliz ajanı Lawrence'e benzetti.

Erdoğan, "Şimdi yeni ajanlar hain olarak kendi milletinden çıkıyor. Artık gönüllü Lawrence'lik yapanlar var. Türkiye Cumhuriyeti doğru sorular sorarak huzuru inşa edeceğine inanıyorum. Bölge halkının umudu Türkiye'dir. Yeni Türkiye yüz yıl önce zihinlerimize dar gelen kalıpları kırmaktır. Modern Lavrence gibi Pensilvanya'da oturanlar var" dedi.

Lawrence, I. Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı İmparatorluğu'na karşı yürütülen Arap Ayaklanmasında, Birleşik Krallık irtibat subayı olarak aldığı görev nedeniyle Arabistanlı Lawrence olarak tanınıyor.

erdogandan-marmara-universitesinde-konustu.20141013132527.jpg

cumhurbaskani-erdogandan-hsyk-secimlerine-ilk-yorum.20141013132614.jpg