BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan eşine hakaret etmiş!

Başbakan Erdoğan'ın dünkü sözlerini eşine hakaret olarak değerlendiren CHP, Erdoğan'ın özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'te yaptığı açıklamalara muhalefetten tepki geldi. CHP'den yapılan açıklamada Emine Erdoğan'ın hakarete uğradığı bu yüzden Erdoğan'ın özür dilemesi gerektiği ifade edildi.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adnan Keskin, Başbakan Erdoğan'ın ''Ben eğer bu ayrımı yapsaydım, Siirt'ten bir Arap kızıyla niye evleneyim, evlenmezdim'' açıklamasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Başbakan Erdoğan'ın ''Ben eğer bu ayrımı

ARAP KIZIYLA EVLENMEZDİM

Erdoğan "Ben Kürt kardeşimi de, Arap kardeşimi de, Türk kardeşimi de seviyorum. Hiçbirisi arasında bir ayrım yapmıyorum. Hepsiyle aynı mesafedeyim. Bu eğer bu ayrımı yapsaydım, Siirt’ten bir Arap kızıyla neden evleneyim? Evlenmezdim" dedi

Haberin devamı... 

yapsaydım, Siirt'ten bir Arap kızıyla niye evleneyim, evlenmezdim'' açıklamasını eleştirerek, ''Erdoğan, hem evlilik kurumunu aldım verdim mantığıyla ticari meta olarak gördüğünü ortaya koydu hem de evlilik konusunda kendi iradesini öne çıkarıp, eşinin iradesini yok sayarak Emine Erdoğan hanımefendiye hakaret etti'' değerlendirmesinde bulundu.

EŞİNİN İRADESİNİ HİÇE SAYDI

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın iradesini hiçe saydığını ve saygısızlık ettiğini öne süren Keskin, Erdoğan'ın evliliğe ticari bir anlayış ve ''Aldım verdim'' mantığıyla yaklaştığını iddia etti.

Başbakan Erdoğan'ın aile kurumuna saygılı olmadığını ileri süren ve eşiyle tüm kadınlardan özür dilemesini isteyen Keskin, şöyle devam etti:

''Erdoğan, Siirt'teki konuşmasında, milliyetçiliği, yurtseverliği ayaklar altına aldığını gözlerden gizlemek için eşi Emine hanımefendinin Araplığına sığındı. Erdoğan, 'Eğer ayrım yapsaydım Siirt'ten bir Arap kızıyla evlenmezdim' diyerek, hem evlilik kurumunu aldım verdim mantığıyla ticari meta olarak gördüğünü ortaya koydu hem de evlilik konusunda kendi iradesini öne çıkarıp, eşinin iradesini yok sayarak Emine Erdoğan hanımefendiye hakaret etti.

EŞİNDEN ÖZÜR DİLEMELİ

Geçmişte de 'Hiç aşık olmadım' diyerek sevgiden yana nasipsiz olduğunu ortaya koyan, ayrıca evlilikte karşılıklı irade beyanını yok sayan, kadını değil kendi iradesini esas alan, 'Almazdım, evlenmezdim' diyerek evliliğe tüccarca yaklaşan Erdoğan, hiç zaman kaybetmeden önce eşi Emine Erdoğan hanımefendiden, sonra evli veya evlenecek olan bütün kadınlarımızdan, kızlarımızdan özür dilemelidir.''