BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.325,29
HABER /  SEÇİM

Erdoğan Ekmeleddin İhsanoğlu için ne demişti?

Mısır'daki darbe sonrası Erdoğan'ın açık hedefi haline gelen Ekmeleddin İhsanoğlu çatı aday oldu! Peki Erdoğan Ekmeleddin İhsanoğlu için neler demişti?

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Mısır'daki darbeden sonra sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştirdiği isimlerden biri de dönemin İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterli Ekmeleddin İhsanoğlu'ydu.

Başbakan Erdoğan, Bursa’da “Kentsel Dönüşüm” projesinin hayata geçirilmesi töreninde BM, AB ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nı (İİT) “Aynaya bakacak yüzleri yok” şeklinde eleştirmişti.

ekmeleddin ihsanoğlu kimdir erdoğan'ın üstünü çizdiği adam ekmeleddin ihsanoğlu.jpg

İHSANOĞLU'NDA ERDOĞAN'A YANIT

“Sanıyorum bazı yanlış anlamalar var. Siyasetçilerin kamuoyuna yönelik söylemleri farklı olabilir. Bu nedenle benim siyasilere yönelik söyleyebileceklerim farklı ve yanlış anlaşılabilir. Benim yaptığım açıklama, BM Güvenlik Konseyi’nin açıklamasının gerisinde değildir. Aynı seviyededir. Bazı arkadaşlar bunun ötesinde ifadeler duymak, dinlemek istiyor olabilirler. Ben şahıs olarak herkesten daha fazla şeyler söyleyebilirim. Ama müşterek bir mekanizmanın hareketini, konsensüsünü aramak zorundayım. Genel Sekreter demek, teşkilat demek değildir. İİT’nin 3 yıllık zirve dönem başkanı da Mısır’dır. Ben neler düşündüğümü NTV’de Oğuz Bey’in (Haksever) programında ayrıntısıyla anlattım. İsteyen oradan bakabilir. Mısır’da olan bitenler vahşettir, orantısız güç kullanımıdır ve insan hakları ihlalidir.”