BIST 9.635
DOLAR 32,45
EURO 34,51
ALTIN 2.476,21
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Diyelim ki cumhurbaşkanı yoldan çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de konuştu, "tek adam" eleştirilerine böyle yanıt verdi. Erdoğan 16 Nisan'dan sonra idam önüne gelirse imzalayacağını da ilan etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "tek adam" eleştirilerine "Diyelim ki cumhurbaşkanı yoldan çıktı. Gerçekten tek adamlık yapmaya kalktı. Her şeyden önce bu kişinin yakasına millet yapışır." diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Balkan Federasyonu üyelerini kabulünde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

YOKSA BU ZAT BAŞKA BİR DÜNYADA MI YAŞIYOR?

16 NİSAN'DAN SONRA İDAM ÖNÜME GELİRSE İMZALARIM! Erdoğan "16 Nisan'dan sonra Parlamentomuz idam ile ilgili kararı olumlu verir bana gelirse ben bunu onaylarım. Başı okşanacak çok yetimlerimiz var. Daha dökülecek çok terimiz var. Gerekirse vatan için istikbal için akıtılacak çok kanımız var. Yapacak çok işimiz var. Bunun için 16 Nisan'ın çok önemli olduğunu söylüyoruz" dedi.

Ana Muhalefetin başındaki zatın bu konuda söylediklerini, şöyle 20-25 maddelik bir liste halinde önüme koyup bakıyorum. Sonra derin bir şüpheye düşüyorum. Acaba biz mi başka bir ülkede yaşıyoruz, yoksa bu zat mı başka bir dünyada yaşıyor?

BULGARİSTAN SEÇİMLERİ

"Kimsenin toprağında gözümüz yok. Soydaşlarıızın tüm mazlumların haklarını korumak için mücadele veriyoruz. Şimdi bu Pazar 26 Mart’ta Bulgaristan’da seçimler var. Bulgaristan’a sesleniyorum oradaki soydaşlarımıza sesleniyorum. Genel seçimlerin adil ve şeffaf şekilde geçmesini temenni ediyorum. Oradaki bazı baskıların gerçekleştiğini görmek duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Biz burada oradaki soydaşlarımızın yanında yer alma hakkına sahibiz. Bulgaristan seçimleri konusundan demokrasi ve hukuk içinde hareket edileceğini temenni ediyorum. Bulgaristan, Batı Trakya ve Balkanlar'dan gelenlere 15 gün içinde çalışma izni verilerek bu konudaki sıkıntılan çözülüyor.

"TEK ADAM" İNÖNÜ'YDÜ

Tutturmuş bir 'tek adam'dır gidiyor. Sözünü ettiği tek adam nerede bilmiyorum. Seçimin olduğu yerde, sürenin olduğu yerde böyle bir tehlike söz konusu olamaz. Ey Kılıçdaroğlu, senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı. Onlar başkasına hayat hakkı tanımıyordu. CHP'nin il başkanları aynı zamanda valiydi.

DİYELİM Kİ CUMHURBAŞKANI YOLDAN ÇIKTI

Anayasa ve yasa değiştirme yetkisi Meclis'te. Cumhurbaşkanının fesih yetkisi yok. Akşam başka yalan sabah başka yalan. Diyelim ki cumhurbaşkanı nefsine yenildi, yoldan çıktı. Her şeyden önce bu kişinin yakasına millet yapışır. Ortada suç varsa iş yüce divana gider. Meclis erken seçim ister. Bu kişiye hesabı sandıkta vermek ister. Böyle bir sistemde kim tek adamlığa cüret edebilir?

Otel odalarında medya patronlarının villalarında yurt dışındaki ofislerinde pazarlıklar yapılarak kurulan hükümetler dönemi sona erecek. Bu bazılarının işine gelmiyor.

KILIÇDAROĞLU'NA "İDAM" RESTİ

İdam konusunda kanaatimi söyledim. 16 Nisan'dan sonra parlamentomuz idamla ilgili kararını olumlu istikamette verirse bunu onaylarım. Kılıçdaroğlu 'idamı getirsinler ben varım' diyor. 16 Nisan'dan sonra bunu görelim.