BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan dil birliği istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partide "söylem birliği"ni sağlamak için kolları sıvadı.

Abone ol

Erdoğan, Bakan, parti yöneticileri ve milletvekillerinin özellikle kongrelerde "dil birliği"ni sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

Erdoğan'ın ortaya koyduğu formata göre, Bakan ve milletvekilleri önce hükümetin faaliyetlerini ayrıntılı bir şekilde anlatacak, ardından muhalefete yüklenecek. "Halk, hükümetin icraatlarını yeterince bilmiyor" diyen Başbakan Erdoğan, özellikle yoksullukla ve yolsuzlukla mücadelede alınan mesafeye vurgu yapılmasını istedi.

Başbakan Erdoğan, partinin kongre sürecini yakın takibe aldı. Erdoğan'ın talimatı üzerine Türkiye genelindeki ilçe kongreleri için tüm Bakan, parti yöneticileri ve milletvekillerini görevlendiren AK Parti Teşkilat Başkanlığı, görevlendirme çizelgesini aynı zamanda Başbakana da sunuyor. Başbakan Erdoğan'ın tüm Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında görevlendirme çizelgesini incelediği ve kimlerin katılmadığını sorduğu öğrenildi.

Hastalık, ölüm gibi çok önemli olaylar dışında kimsenin görevini aksatmamasını ve kongrelere katılımın tam olmasını isteyen Erdoğan, milletvekillerini yakın takibe aldı. Erdoğan, mazereti olan milletvekilinin Teşkilat Başkanlığı'na bunu bildirmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, ilçe kongrelerinin ardından başlayacak olan il kongrelerine de büyük önem verdiğinin altını çizdi.

Programının uyması halinde ilçe kongrelerine katıldığını hatırlatan Erdoğan, il kongrelerinin de büyük bölümüne katılacağını açıkladı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu önümüzdeki ay Erdoğan'ın hangi il kongrelerine katılacağını planlayacak.

Kongre sürecini yakın takibe alan Erdoğan, Bakan, parti yöneticileri ve milletvekillerinin "söylem birliği" içinde olmasını istedi. Erdoğan, kongrelerde verilecek mesajların önemine işaret ederek, yanlış anlaşılmalara meydan verilmemesi gerektiğini vurguladı. Partide "dil birliği"nin oluşması için herkesin dikkatli bir üslup kullanması ve konuşmalarını belli bir format dahilinde yapması gerektiğini belirten Erdoğan, kongrelerde yapılan konuşmalarda öncelikle hükümet ve parti icraatlarının ayrıntılı bir şekilde anlatılmasını istedi.

Eğitimden sağlığa, ekonomiden dış politikaya, adaletten güvenliğe kadar hükümetin her alanda yaptığı icraatların teşkilatlara ve halka anlatılmasını talep eden Başbakan Erdoğan, "Hükümet olarak en büyük eksiğimiz tanıtım noktasında. İcraatlarımızı yeterince tanıtamıyoruz. Bu açığı da kongrelerde kapatmalıyız. Hükümetin faaliyetlerini halk yeterince bilmiyor. Bunları hepimiz anlatmalıyız" diye konuştu.

Erdoğan, hükümet icraatları anlatılırken yolsuzlukla ve yoksullukla mücadelede alınan mesafeye de vurgu yapılmasını istedi. Kongrelerde teşkilatların da önemine işaret edilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Teşkilatların bir parti için ne kadar önemli olduğunu mutlaka belirtin" dedi.

Başbakan, Bakan, parti yöneticileri ve milletvekillerinin kongre konuşmalarının sonunda da muhalefete yüklenmelerini istedi. Oluşturulacak dil birliği çerçevesinde, Bakan ve vekiller, muhalefetin eleştirilerine cevap vererek, "Muhalefet partileri sadece laf üretiyor" mesajı verecek.