BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Deniz Baykal'a önce fitneci dedi sonra da ...

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Abdullah Gül'le ilgili sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sert bir yorum geldi. Erdoğan Baykal'a önce 'virüs, fitneci' dedi sonra da 'Kendi başının çaresine bak' mesajı gönderdi.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın 'Abdullah Gül yüzde 49'un Cumhurbaşkanı adayı olabilir' sözlerine ilişkin siyasi tartışmalar sürüyor.

Rusya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan'a gazeteciler Baykal'ın açıklamalarını sordu. Erdoğan'ın Deniz Baykal yorumu ise beklenenden sert oldu. 

Söze "Onu değerlendirmeyi gereksiz buluyorum" diye başlayan Erdoğan, Baykal için 'virüs' ve 'fitneci' benzetmesi yaptı.

Erdoğan'dan son dakika kabine revizyonu açıklaması

Erdoğan, "Bu tamamen bir virüs hareketidir, bir fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işleri oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın" diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU'NA BİR TAVSİYEM VAR

Erdoğan'a sorulan sorular arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında 'Partide aykırı ses olursa atarım' sözleri de vardı.

Erdoğan o açıklamaları şöyle değerlendirdi:

"Kendisine bir tavsiyem var. Siyasi tarihi okusun, öğrensin. Ama hepsinden öte kendi partisinin siyasi tarihini öğrenmesi lazım. Kendi partisinin siyasi tarihini öğrenirse, hele hele dün yaptığı konuşmayla zaten kimlerin temsilcisi olduğunu da çok açık net ortaya koydu. 'Aykırı sese tahammülüm yok, gereğini yaparım' dedi. Aykırı sesler her zaman her yerde olacaktır. Asıl olan ona tahammül edebilmektir."

Deniz Baykal 2019'da aday olacak mı?