BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71

Erdoğan Demirören kimdir eşi Tülin Demirören'den kaç çocuğu var?

2018 yılında hayatını kaybeden sanayici iş adamı Erdoğan Demirören kimdir? Eşi Tülin Demirören, kızı Meltem Demirören ve oğulları Yıldırım Demirören ile Tayfun Demirören hakkında merak edilenler;

Erdoğan Demirören aslen Bursalı.  28 Ağustos 1938’de Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören, 8 Haziren 2018 tarihinde yaşamını yitirdi. 

Erdoğan Demirören orta öğretimini Saint Benoit Lisesi’nde tamamladı. 1956-1957 döneminde Beşiktaş ve Emniyet’te profesyonel futbolcu olarak yer alan Erdoğan Demirören, 1957’de babası Şükrü Demirören'i kaybedinceiş hayatına girdi.

Sirkeci’de oto yedek parça ithalatı ve pazarlaması yapan aile şirketi “Kolaylık Oto”nun başına geçen Erdoğan Demirören patron olduğunda henüz 19 yaşındaydı. Yıl 1971 olduğunda Erdoğan Demirören gaz işine girmiş ve ilk gaz şirketini satın almıştı. Demirören'in bu yatırımı onu en zenginler ligine taşıdı. Türkiye’nin dışına da açılan Demirören Group, Azerbaycan’da da en büyük petrol dağıtım şirketi Azpetrol’ü ve en büyük ağır sanayi fabrikalarından Azereleltroterm’i de aldı.

ERDOĞAN DEMİRÖREN'İN EŞİ VE ÇOCUKLARI : Erdoğan Demirören'in eşinin adı Tülin Demirören. Erdoğan Demirören ve eşinin bu evlilikten 2 oğlu 1 kızı var.

erdoğan demirören

Erdoğan Demirören'in çocukları arasından Yıldırım Demirören'i kamuouyu Beşiktaş başkanlığı ve TFF başkanlığı sürecinden biliyor. Demirören'in kızı Meltem Demirören ise şirkette babası ile aktif olarak çalışıyor. Erdoğan Demirören'in diğer oğlunun adı da Tayfun Demirören.

Erdoğan Demirören'in oğlu

Erdoğan Demirören'in oğlu Yıldırım Demirören'in de 2 oğlu ve bir kızı var. Yıldırım Demirören'in eşinin adı Revna Demirören. Büyük oğluna babasının ismini veren Yıldırım Demirören küçük oğluna da Cemal ismini verdi. Kızının ismi de Yelda Demirören.

yıldırım demirören

Türkiye'nin en güçlü ismi olmuştu
Son yaptığı satın alımla Türkiye'nin Murdoch'u olan Erdoğan Demirören, en etkin gazete ve televizyonların sahibi oldu. İlk olarak 2011 yılında Milliyet ve Vatan Gazetelerini Aydın Doğan'dan satın aldı. Medya sektöründe asıl büyük hamleyi ise Doğan'ın amiral gemisi olan Hürriyet Gazetesini alarak yaptı. 2018 yılı itibariyle Hürriyet Gazetesi ile birlikte Posta Gazetesi, Fanatik Gazetesi, Kanal D ve CNN Türk televizyonları ile bir çok derginin sahibi Erdoğan Demirören ve ailesi oldu. Medyada tekelleştirme eleştirilerine hedef olan Demirören ailesi AK Parti'ye yakın olması ile biliniyor.

Ölümü: Bir süredir solunum yetersizliği nedeniyle tedavi altında olan Erdoğan Demirören, 8 Haziran 2018 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Demirören'in şirketleri: Erdoğan Demirören'in sahibi olduğu Demirören grubu enerjiden inşaata, turizmden eğitime, medyadan endüstri sektörüne kadar bir çok şirketin sahibi. Sahibi olduğu kurumlardan bazıları şunlar;

erdoğan demirören

Enerji : Milangaz, Oto Milangaz, Milan Petrol
Eğitim : Ata Kolejleri
Turizm : Kemer Country, Kemer Country Club, Kemer Country Hotel, Demirören İstiklal Palas, Lidya Flats, Seyhan Park Residences
TV ve Gazeteleri : Milliyet Gazetesi, Vatan Gazetesi, Milliyet TV, Hürriyet Gazetesi, Posta Gazetesi, Fanatik Gazetesi, Skorer, Uzmanpara, PembeNar,  Kanal D, CNN Türk, Dream TV, Dream Türk, Doğan Burda Dergi, Doğan Kitap ve Dergi 
Endüstri : Demirören Heavy Metal, Parsat Piston, MS Motor Services, D-Mermer
Diğer şirketleri: Demirören İstiklal, Zeyport, Dolfen Dock, Lidya Construction