BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.490,49
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan darbecilere böyle meydan okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi sonrası bazı kesimlerin darbenin ikinci ve üçüncü etabının geleceğini söylediğini ifade ederek ne kadar etabınız varsa gelin diye seslendi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı kesimlerin bu darbe girişiminin devamının geleceğini iddia ettiğini söyleyerek, "ne kadar etabınız varsa hepsiyle gelin' diye seslendi.

Erdoğan, olağanüstü hal eleştirilerine de cevap verdi, olağanüstü hali fırsat bilerek bazı ürünlerin fiyatlarını artıranlara devletin ve hükümetin en iyi cevabı vereceğini söyledi.

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan TBMM'yi ziyaret etti. Meclis'in son halini gördüğünde büyük bir hüsran yaşadığını söyleyen Erdoğan, bu teşebbüste bulunanların bu milletin evladı

Milletime çağrıda bulunuyorum. İkinci bir talimata kadar sakın bu sokakları bırakmayın. Nihai kararı milletimizle vereceğiz ama biraz sabır.

olmasının mümkün olmadığını ifade etti. Saldırıyı gerçekleştirenlerin askeri kılık kıyafet giymiş teröristler olduğunu söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"Ülkemizde bölücü terör örgütünü biliyorduk, PYD'yi biliyorduk bunları biliyorduk fakat tanımı farklıydı. Bunların dini bir gruptur ve eğitimle işi vardır, silahla işi yoktur diyorduk. Bunlar tam tersi milletin parasıyla elde ettiği ağır silahlarıyla, millete karşı kullanacak kadar alçak, hain ve namussuzdurlar. Bunların Pensilvanya'daki temsilcisi kendine göre sürekli meydan okuyor. Bir taraftan da Türkiye'den kaçan çiftliğe sığınan kişilerle birlikte burayı izlemeye kalkıyorlar. Hamdolsun bekledikleri neticeyi alamadılar. Bunlar dini bildiklerini sanıyorlar. Ama bunlar bir şeyi bilmiyorlar. En büyük hesap sahibi olanın Allah olduğunu, hesaba katmamışlardı.

"İKİNCİ BİR TALİMATA KADAR MEYDANLARI TERK ETMEYİN"

Geldiniz Meclis'i vurdunuz. Burası milletin Meclis'i. Siz milleti vurmaya kalktınız. Onun için bu kardeşiniz elindeki telefonla, televizyonlara bağlandığı zaman, milleti meydanlara davet ettiği zaman, Türkiye'nin 81 evladı sokağa yürüdüyse işte hesaba katmadıkları buydu. Bakın her

Mesele bu, duruş bu. Biz bunu kaybetmemiz lazım. Bir çok virüs dolaşıyor, ikinci, üçüncü etabı gelecek. Ne kadar etabınız varsa hepsiyle birlikte gelin.

akşam oluyor. Milletime çağrıda bulunuyorum. İkinci bir talimata kadar sakın bu sokakları bırakmayın. Nihai kararı milletimizle vereceğiz ama biraz sabır.

"BUKELAMUNA SAYGISIZLIK OLUR"

Bu öyle bir virüs ki bunun tamamen bitmesi gerekiyor. Hiç tahmin etmediğiniz bir yerden tekrar büyüyebilir. Minimize etmemiz gerekiyor ki yolumuza emin biçimde yürüyelim. Bunlar takiyeyi çok iyi biliyorlar. Bukelamuna saygısızlık olur ondan öteler çünkü.

"GÖRSÜNLER KOLAY KOLAY DİKTATÖR DİYEMEZLER"

Meclis'i gezerken gördüğüm hali dünyaya göstermek lazım. Batı gerçekten demokrasiye inandığını söylüyorsa bize sağdan soldan parantez içinde kınamalar yapmasınlar. Biz şu anda dışişleri vasıtasıyla tüm dünyaya bu tabloyu göndereceğiz. Videolarını, fotoğraflarını göndereceğiz. Temenni ederim ki halkın oylarıyla seçilmiş hükümete, cumhura kalkıp kolay kolay diktatör demezler.

"NE KADAR ETABINIZ VARSA GELİN"

Değerli kardeşlerim ben milletimi çok ama çok iyi tanıdığımı zannediyorum. Şu olayla benim milletim dünyaya bir örnek olmuştur. Benim milletim elhamdülillah tankların karşısında dimdik durmuş, hepsi şehadete yürümüştür. Bu çok önemlidir ve Esenler'deki hanımefendiyle görüştüm. Söyledikleri tek şey vardı: Yolunuz yolumuzdur. Biz annemizi kaybettik ama bu mücadeleye devam edeceğiz.

Mesele bu, duruş bu. Biz bunu kaybetmemiz lazım. Bir çok virüs dolaşıyor, ikinci, üçüncü etabı gelecek. Ne kadar etabınız varsa hepsiyle birlikte gelin. 

"MİLLETİMİZ GEREKEN CEVABI VERDİ"

Perşembeyi Cuma'ya bağlayan gece zaten benim milletim gereken cevabı verdi. Artıyor ve daha da kararlı biçimde devam edecek. Bu hesabı iyi yapmayanlar bundan sonra iyi düşünmeli. Silahlı kuvvetlerimiz bu yamyamlara inanmayan personeline teşekkür ediyorum. Aynı şekilde polis teşkilatımızın bunlara aldanmayan personeline teşekkür ediyorum. Aynı şekilde istihbarat teşkilatımıza, aynı şekilde bakanlıklarımıza aldanmayan personeline teşekkür ediyorum. Şuna inanıyorum Allah'ın izniyle çoğu gitti azı kaldı. Yargının bu şekilde yoğun çalışması ve demokratik hukuk çerçevesinde süratli biçimde işleterek karar verilmesi önemlidir. Şu anda adalet çalışıyor. Geciken adalet adalet değildir. Aynı şekilde değerli kardeşlerim şu anda tüm güvenlik güçleri ciddi anlamda tedbirlerini almış ve ülkemizin normalleşme süresini en ideal biçimde olmasını sağlamaya çalışıyor. 

"OLAĞANÜSTÜ HAL VAR MİLLET SOKAKTA"

Dün olağanüstü hal yasası Meclis'ten geçti. Buna destek veren milletvekili arkadaşlarıma ve siyasi partilere teşekkür ediyorum. Bunu önemsiyorum. Tabi bunun içinde kanun hükmünde kararnamelerle üç aylık bir süre var. Birileri bunu farklı yönlere çekme gayreti var. Hükümet üyeleriyle yaptığımız görüşmelerde şu önemlidir: Bakın olağanüstü hal kanunu çıktı, millet evine mi gitti yoksa tam aksine meydanlara mı koştu? Burası önemli. Eskiden olağanüstü hal yasası ilan edildiği zaman millet marketleri ve bakkalları boşaltır evine stok yapardı. Şimdi tam tersi bir durum var. Şu anki olağanüstü hal yasası tam tersine demokrasiyi hayata geçirme adına yapılmıştır. 

"MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ YOK"

Değerli kardeşlerim ekonomi çökmez. Şu anda idarede hükümetimiz var. Silahlı kuvvetler görevinin başında, aynı zamanda polisimiz görevinin başında. Anormal olan durum ne? Hükümetimiz aynı şekilde görevini yapacak ve valilerin gücü daha da artacak. Böylelikle illerimizde de ekonomideki çalışmalardaki süreçte daha da hızlanacaktır. Mali disiplin konusunda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Yatırımcılara sesleniyorum. Tüm yatırımcılarımız sakın yatırımlarınızı askıya almayın ve aynı şekilde devam edin. Devlet olarak bizde devletin alt ve üst yapı çalışmalarında kesinlikle taviz vermeyeceğiz."