BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan CNN'e anlattı : 15 dakika daha kalsam...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'a konuştu. İdama yeşil ışık yakan Erdoğan darbe gecesi yaşadıklarını da ilk kez detayları ile anlattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece CNN International kanalındaydı. Erdoğan verdiği röportajda; "“Eğer Marmaris’te 15 dakika daha kalsaydım ya kaçırılmış olacaktım ya da öldürülecektim" dedi.

CNN International’dan Rebecca Anderson’un sorularını yanıtlayan Erdoğan, darbe girişiminin vatana ihanet suçu olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanı olarak parlamentodan çıkacak böyle bir kararı onaylarım” dedi.

15 DAKİKA DAHA KALSAM ÖLDÜRÜLECEKTİM

Erdoğan, Marmaris’te kaldığı otele darbecilerin yaptığı baskında iki korumasının şehit olduğunu anlattıktan sonra ayrıntıları da verdi;

-“Eğer Marmaris’te 15 dakika daha kalsaydım ya kaçırılmış olacaktım ya da öldürülecektim. Oradaki arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirme neticesinde oradan hareket ettik. Bu karar planlarının engellenmesine neden oldu”.

-“Atatürk Havalimanı’nda kontrol kulesinin kontrolünü ele geçirmişlerdi. İstanbul Emniyet Müdürü’ne darbecilerin buradan boşaltılması emrini verdim. Operasyon sonrası kule temizlendi.

F16 UÇAKLARI İLE ÜZERİMİZDE UÇTULAR

-Uçuş sırasında pilota havada ne kadar kalabileceğimizi sordum, 3-4 saat kalabileceğimizi söyledi. O andan itibaren F-16 uçaklarıyla üzerimizde kısa mesafede ses hızını aşarak uçuş yaptılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Fethullah Gülen'in iadesi için resmi talebin 1-2 gün içinde yapılacağını da duyurdu.