BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,26
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 'cemaatin planını' anlattı!

Başbakan Erdoğan, Kütahya'da paralel örgüt iddialarını yineledi, CHP ve MHP'nin örgüt tarafından esir olduğunu iddia etti.

Abone ol
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nin iradelerini, emanete, kiraya vermiş durumda olduklarını belirterek, paralel örgüt iddialarını yineledi. Örgütün CHP ve MHP'yi esir aldığını iddia eden Erdoğan, iki partinin de kendi politikalarını belirleyemediğini söyledi.

Erdoğan, partisinin Kütahya'daki  mitinginde yaptığı konuşmada, kendilerine karşı çok entere bir kampanya sürdürüldüğünü söyledi. Yozgat'ta dün gerçekleştirilen mitingin bazılarını rahatsız ettiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
 "Uluslararası medyayla yandaşlar... Ve çok enteresan sosyal medya, bu yandaş medya. Yaptıkları şey şu, oradaki o kalabalık o kitle onları rahatsız etmiş. Ne diyorlar biliyor musun? 'Başbakan'ı protesto için bekleyenler' diyorlar. Yarın Kütahya'yla ilgili de böyle bir haber çıkarsa şaşmayın. Ne yaparlarsa yapsınlar, 30 Mart'ta sandıklarda bunlara gereken vereceğiz. Bunlar milli kurumlarımızı, ekonomiyi, milli birlik ve kardeşlik projemizi hedef aldılar. İşte biz bu oyunu bozduk, dik durduk, eğilmedik, taviz vermedik. Sizin emanetinizi koruduk. Şimdi sıra sizde. 30 Mart'ta sandığa giderek bu statüko partilerine, bu paralel örgütlere, Türkiye düşmanlarının maşası haline gelmiş bu kuklalara cevabı siz vereceksiniz."

"ABLALAR KAPI KAPI DOLAŞIYOR" 
 
"Hanım kardeşlerim kapı kapı dolaşmaya var mısınız? Gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ana kademe kapı kapı dolaşmaya var mıyız" diye soran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Sizin de kapılarınıza geldiler mi? Bu ara bazı ablalar kapı kapı dolaşıyormuş. Size de geldiler mi? Ne diyorlar? Onlara ne deyin biliyor musunuz? 'Biz şu anda devletimizin hükümetimizin bize yaptıklarını görüyoruz. Siz görmüyorsanız, bu konuda söyleyeceğimiz hiç bir şey yok. Ama biz şunu biliyoruz. Sadece Kütahya'ya AK Parti iktidarının şu 11 senede yaptığı yatırımın toplam tutarı ne biliyor musunuz? 6 katrilyon. A'dan Z'ye. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji, tüm bunlar 6 katrilyon. Bugüne kadar acaba Kütahya'ya bu tür yatırımlar gelmiş miydi? Siz bize bu aklı vermeyi bırakın da eğer kurabiliyorsanız gidin partinizi kurun, meydanlara çıkın.' Bunlara bunu söyleyin. Hep bir ağızdan milli iradeye saldırı düzenleyen medyaya karşı 30 Mart'ta son manşeti siz atacaksınız. Kardeşlerim sizin manşetinizden daha güçlü manşet yok. En yüksek manşet sizin manşetiniz. 30 Mart'ta unutmayın sadece belediye başkanı seçmeyeceksiniz, paralel örgütün oyuncağı olan CHP'ye, MHP'ye siz ders vereceksiniz. 

CHP VE MHP'YE ELEŞTİRİ 
 
MHP'ye bakar mısınız? CHP ile kol kola girmiş. Adaylarının uygunsuz görüntülerini yayınlayan, adaylarına şantaj yapan o paralel örgütle kol kola giriyor. CHP'nin genel başkanının o uygunsuz resimlerini yayınladıkları zaman yarım saatte onları kaldırtan bendim. Çünkü bizim kültürümüzde bu yok, bizim değerlerimizde bu yok. CHP'nin şu andaki genel başkan yardımcılarından bir tanesinin aynı şekilde...MHP'nin genel başkan yardımcısı, grup başkan vekili neyse aynı şekilde, biz kaldırttık. Şimdi el ele kol kola dolaşıyorlar."
 
PARALEL YAPI İDDİLARI
 
Başbakan Erdoğan, "Sokakları ateşe veren zulüm 1453'te başladı diyen, başörtülü kızımıza saldıran, bira şişeleriyle Türkiye Cumhuriyeti yazan, bayrağımızı ateşe veren bu gezicilere MHP sahip çıkıyor" diyerek, şunları kaydetti:
 
"Bu CHP, bu MHP iradelerini emanete vermiş durumdalar, kiraya vermiş durumdalar. Paralel örgüt elindeki ses ve görüntü kayıtlarıyla bu CHP ve MHP'yi şu anda teslim almış durumda. CHP ve MHP kendi iradesiyle hareket etmiyor, kendileri politika belirleyemiyor. Paralel örgüt, bunların önüne ne atarsa onunla idare ediyorlar. Paralel örgüt yolsuzluk iftirası atıyor, CHP ve MHP ona sarılıyor. Paralel örgüt, Kabataş'taki çirkin saldırıyı çarpıtıp bunlara veriyor, bu CHP, MHP onunla idare ediyor. Paralel örgüt, Türkiye'yi yurt dışında karalıyor, ülkeye ihanet ediyor, bu CHP, MHP onlara destek veriyor." 
 
AK PARTİ'Yİ BÖLECEKLERDİ
 
İşte ses kayıtlarında çıktı, bunlara ne diyorlar 'tuzluk'. Ses kayıtlarında çıktı ya, ben söylemiyorum. 'Tuzluk' yani nereye koyarsan orada durur. Bir el gelir, bir yerden alır bir yere koyar. Tuzluk gibi bunların sesi çıkmaz, iradeleri yoktur, talimat alır, emir alır öyle hareket ederler. 17 Aralık darbesi eğer başarıya ulaşsaydı, eğer biz dik durmasaydık bu tuzluklar gidecek yeni bir parti kuracak ya da AK Parti'yi bölecek, Türkiye'yi istedikleri gibi tanzim edeceklerdi. İşte biz buna izin vermedik. Bu süreçte ak ile kara ortaya çıktı."
 
Başbakan Erdoğan, bu süreçte "iradesi olanla", "tuzluk olanın" ortaya çıktığını belirterek, "Bir zamanlar birileri de ne diyordu biliyor musunuz? 'Taksim Medyanı'na 4 ayaklı eşeği koysam milletvekili seçtiririm' diyordu. Evet, bu ülkeyi böyle idare ettiler. Ama biz öyle bakmadık, biz 'adam gibi adam arıyoruz' dedik. Ama biz de yanılmışız. Biz de yanılmışız maalesef. 30 Mart'ta bu tuzluklara emir ve talimat verenlere bunların yol arkadaşı CHP ve MHP'ye de siz cevap vereceksiniz. Kimin gündeminde nelerin olduğuna özellikle dikkat etmenizi sizlerden rica ediyorum. Bu CHP'nin, bu MHP'nin, onlarla birlikte yol yürüyenlerin gündeminde yıkmak var, tahrip etmek var, dedikodu var iftira var. Bizim gündemimizde ise yapmak var, inşa etmek var, imar etmek var. Onların siyaseti esersizlik siyaseti. Bizim siyasetimiz eser siyaseti" diye konuştu.