BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.478,99
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan çattı MHPli Vural çıkıştı!

Erdoğan Antalya'dan MHP'ye çattı, Oktay Vural'dan cevap geçikmedi. İşte Pazar'a damgasını vuran o karşılıklı düello;

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanından Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ve diğer ilgililer uğurladı. Erdoğan Antalya'da halka seslendi. Erdoğan'ın hedefinde yine Bahçeli vardı.

Başbakan Erdoğan Antalya'da partililere seslendi. Erdoğan, Bahçeli'yi

 
HABERTÜRK TV'de canlı yayında konuşan Oktay Vural, "Davos Fatihi ve One minuteci olarak kendisini tanıtan yine kendisi. Ancak Çin'in Uygur Türklerine saldırıları konusundaki tepkisini de olay olduktan çok sonra belirten kişi de kendisi oldu.

Başbakan'ın suskun kalmasının sebebini aradık. Bugüne kadar dile getirmemesini kınıyorum. İfadelerini yetersiz buluyorum. Genel Başkanımız "büyükelçiyi çağırın" dedikten sonra çağırdı.

eleştirdiği sözlerinde, MHP liderini halkı yanıltmakla suçladı.

İşte Erdoğan'ın Bahçeli'yi suçlayan o ağır sözleri;

BAHÇELİ'YE ÇIKIŞTI

"Sayın Bahçeli sizin iktidarınız döneminde siz devlet olarak yüzde 63 faizle devleti borçlandırmıyor muydunuz? Gecelik faizler yüzde 1500'e çıkmadı mı? Hangi yüzle çıkıp milletin karşısında ekonomiden bahsediyorsun bunu anlatır mısın?

Zaman zaman diyorlar ki "Başbakan bunları eleştirmesin", ben eleştirmiyorum, hatırlatıyorum. Unutuyoruz bunları. Bunlar aklanacak durumda değiller. 21 tane banka milleti soydu, bu bankalar fona devredildi. Bunların faturası 40 milyar dolar oldu. Bunu benim fakir, fukara vatandaşım, memurum, çiftçim ödedi. Bunların hesabını sorduk mu? Hala her taraf toz pembe mi? Duymayanlara bunları anlatalım! Zam, zam, zam diyorlar. Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik. Neysi enflasyon yüzde 30. Şimdi ne oldu enflasyon? 5.7!"

ÇİN'DE UYGUR KATLİAMI

"Çinli yetkililerden olayların durdurulmasını talep ediyoruz. Biz Çin'e de "One minute" dedik ama sen duymuyorsan ben ne yapayım Sayın Bahçeli. Biz olayları anında gündeme taşırız. Ama sen Başbakan Yardımcısı'yken Çin'e gittin. Çin'de Uygur Türkçesi üniversitede okutulurken sizin gittiğiniz dönemde Uygur Türkçesi yasaklandı. Sesiniz çıkmadı.