BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan canlı yayında güzellik uzmanları arasında imzayı attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzellik uzmanlarının tıbbi cihaz kapsamına girmeyen cihazların kullanılması ve bu belgeleri düzenleyen Bakanlar Kurulu kararınını canlı yayında kürsüde imzaladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzellik uzmanlarını yakından ilgilendiren Bakanlar Kurulu kararını binlerce kişinin önünde kürsüde imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet" programında konuştu.

BAKANLAR KURULU KARARINI ONAYLAYACAĞIM

Esnafların sorunların çözümü konusunda ellerinden geleni yapmanın görevleri olduğunu dile getiren Erdoğan, "Ben bundan dolayı Ayşe hanımın girişimini ve bu konuda attığı adımı takdir ediyorum, tebrik ediyorum. Tabii bu konuda emeği geçen Sayın Başbakanımızı ki büyük ihtimalle Bakanlar Kurulu kararı şu andaki kampanya sebebiyle biraz gecikti ama biraz sonra burada olacak ve ben de burada inşallah Bakanlar Kurulu kararını onaylayacağım. Bu tabi bizim için bir görevdi, bu görevin bugün yerine geliyor olması benim için de ayrı bir mutluluk vesilesidir." dedi.

"GETİR BAKALIM KARARNAMEYİ"

Erdoğan, konuşmasının sonunda hazırlanan kararnameyi isteyerek canlı yayında imzaladı. Erdoğan, "Şimdi kararname hazır. Özel kalem müdürün Hasan bey nerede getir bakalım kararnameyi. Güzellik uzmanlarının tıbbi cihaz kapsamına girmeyen cihazları kullanarak tıbbi amaçlı olmayan işlemleri yapabilmesini düzenleyen bakanlar kurulu kararını imzalıyorum" dedi.

SALONDA BÜYÜK COŞKU YAŞANDI

"REİS'İN BACILARI OLARAK TABİ Kİ 'EVET' DİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması öncesinde, katılımcılara hitap eden İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Ayşe Aydın, güzellik uzmanları olarak uzun bir eğitimden geçerek belgelerini aldıklarını belirterek, "Bizim sorunumuz şuydu, aldığımız eğitime rağmen kendi iş yerlerimizde iş yeri açma ve çalışma mevzuatımız Danıştay kararıyla elimizden alındı, dükkanlarımız kapandı, esnaf ve sanatkarımız hapis cezası aldı, birçok insan bundan mağdur oldu." dedi. 

TESK Olağan Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Sayın Cumhurbaşkanım kadın esnafımın kapatılmasına izin vermeyin." dediğini söyleyen Aydın, "Sessiz çığlığımı duydunuz, beni yanınıza çağırdınız. Tüm sessiz çığlıkları duyduğunuz gibi sesimizi duydunuz. Siz tüm dünyanın sessiz çığlıklarını duyan kişisiniz, tüm mağdurların yanında olan kişisiniz. Bizim de yanımızda oldunuz, size şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kadın esnafın mağdur edilmesine müsaade etmeyeceğini söylediğini ve konuya ilişkin talimat verdiğini aktaran Aydın, sorunlarının çözümü ve mağduriyetlerinin giderilmesi dolayısıyla Erdoğan'a teşekkürlerini ileterek, Bakanlar Kurulu kararını heyecanla beklediklerini söyledi. 

Kendilerinin de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrasında köprü ve meydanlarda yerlerini aldıklarını anlatan Aydın, aralarında 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarının da bulunduğunu anımsattı.

Aydın, "16 Nisan'da Arslanköylü kadınlarımızın 'namusumuz' dediği sandığın başında olacağız ve inşallah tüm Türkiye olarak güçlü bir 'evet' diyeceğiz. Egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olması için, milletimiz için, bayrağımız için, vatanımız için, devletimiz için biz de güzellik uzmanları olarak, biz Bacıyan-ı Rum, Anadolu bacıları, Reis'in bacıları olarak 16 Nisan'da daha güzel bir Türkiye için tabii ki 'evet' diyoruz." ifadelerini kullandı.