BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.426,16
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan Çankaya'da da olsa hesap soracağız!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olsa bile hesap soracaklarını vurguladı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, teröristle kol kola girip Türkiye'yi her türlü hain kurguya açık hale getirenlerden TBMM çatısı altında da Çankaya’da da hesap sorulacağını söyledi.

AK PARTİ'YE MAHKUM HİSSEDİYORLAR

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanı seçiminin ardından siyasi, ekonomik, toplumsal ve uluslararası ilişkilerle ilgili tablonun haklılıklarını gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin, 10 Ağustos'ta yapılan seçimlerde halkın oyuyla Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın "ihtiraslarına hizmet için dizayn edildiği" iddiasında bulunan Adan, devletin kurumları ve çalışanlarının kendilerini AK Parti'ye mahkum ve mecbur hissetme noktasına geldiklerini öne sürdü.

DAVUTOĞLU POLİTİK TAŞERON

Adan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun partinin liderliği için değil, "Erdoğan'ın politik operasyonlarının taşeronluğu" için seçildiğini ileri sürerek, "Çankaya bundan sonra bizzat Sayın Erdoğan’ın ihtiraslarının, egosunun ve baskılarının merkezi haline gelmiştir. Davul Sayın Davutoğlu’nun boynunda, tokmak Sayın Erdoğan’ın elindedir. Uzaktan kumandalı, sanal bir Başbakan ister istemez Çankaya’nın kontrolü altında olacaktır" ifadesini kullandı.

HEYKEL BAHÇELİ SAYESİNDE KALKTI

Seçim sürecinde bölücü terör örgütüne taviz verildiğini ve Lice’de dikilen terörist heykelinin geçmişinin aylar öncesine dayandığını vurgulayan Adan, heykelin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tavizsiz duruşu sayesinde kaldırıldığını kaydetti.

Güneydoğu'da paralel devlet kurulduğunu iddia eden Adan, "İnsanlara paralel yaftası yapıştırıp sindirmeye çalışanlar, her nedense gözlerinin önündeki paralel hainlere müsamaha göstermektedirler. Sayın Başbakan’a sesleniyoruz: Paralel arıyorsan İmralı’ya bak. İmralı’yı ziyaret edenlerin demeçlerine bak" değerlendirmesini yaptı.

ÇANKAYA'DA DA OLSA HESABI SORULACAK 

Adan, açıklamasında 19 Ağustos'ta Van’da şehit olan Teğmen Emre As'a Allah'tan rahmet diledi ve "Teröristle kol kola girip ülkemizi her türlü hain kurguya açık hale getirenlerden TBMM çatısı altında da Çankaya’da da bunun hesabı sorulacaktır" dedi.