BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan çağrısıyla yüzde 75 indirime gidildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrısı sonrası Borsa İstanbul'dan kuyumcular için sınırlı işlem yapma yetkisi getirildi. Kararla birlikte kuyumcuların faaliyet aidatında bir kereye mahsus yüzde 75 indirim getirildi.

Abone ol

Borsa İstanbul, kuyumculuk sektörünün gelişimine katkı sağlanması amacıyla özellikle perakende sektöründe faaliyet gösteren kuyumculara, Elmas ve Kıymetli Taş Piyasasında (EKTP) sınırlı işlem yapma yetkisi verecek bir düzenlemeye gidildiğini açıkladı. EKTP’de işlem yapma yetkisi için bir defaya mahsus uygulanan faaliyet aidatı da 20 bin liradan 5 bin liraya indirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolardaki yükseliş karşısında kurumların işbirliği yapması için öneride bulunmuş ve altın borsasının güçlendirilmesini istemişti. Erdoğan'ın bu önerisi sonrası Borsa İstanbul önemli bir karar aldı ve perakende sektöründe faaliyet gösteren kuyumcular için uygulanan faaliyet aidatında indirime gidilmesi kararı alındı. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklama şöyle:

“Sınırlı işlem yapma yetkisine sahip olacak gerçek ve tüzel kişiler, yurt dışından ithal ettikleri kıymetli taşlar ile stoklarında bulunan ancak daha önce Borsada işlem görmemiş kıymetli taşlar dışındaki işlemleri gerçekleştirebilecek ve Borsaya bildirimde bulunabileceklerdir.

"20 BİNDEN 5 BİN LİRAYA İNDİRİLDİ"

“EKTP’de işlem yapma yetkisi için bir defaya mahsus uygulanan faaliyet aidatı, 20.000 liradan 5.000 liraya indirildi. Yıllık işlem yapma aidatı da dolardan TL’ye çevrildi.”