BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.424,56
HABER /  MAGAZİN

Erdoğan bu soruna da el atacak

Orhan Gencebay yıllardır müzik camiasının kabusu haline gelen sorunu Başbakan Erdoğan'la paylaştı

Abone ol

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay, şarkıcı Ali Güven’in telif hakları konusunda kendini zincirleyerek yaptığı protesto sonrasında ilginç açıklamalar yaptı. Ali Güven’in “Orhan Gencebay neden müzik dünyasının akil adamı olmadı” sözlerine kızan Gencebay, “Bu arkadaş gibi müzik dünyasında zor durumda olan çok insan var.

Müzik camiasında sefil durumda olan insanlarımız var. Eylemini destekliyorum ancak adımı kullanmasını doğru bulmuyorum. Yıllardır bu konuda birçok arkadaşım gibi mücadele veriyorum. Hem eser sahipleri hem de yapımcılar zor durumda. Tabii ki bunun bir çözüm yolu var. Çözüm; sanatçıların haklarını koruyan yeni yasa” diye konuştu.

BAŞBAKAN SORUNU ÇÖZECEK

göre Gencebay sözlerine şöyle devam etti: “Müzik piyasasının bu hale gelmesinin nedeni internet... İzin almadan, ücret ödemeden kullandıkları müzikler yüzünden piyasa çökmüştür. Başbakan Erdoğan’ın bu olayı çözüme ulaştıracağına inanıyorum. Çünkü her sorunu çözmeye hazır bir bakışta. Kendisine durumu anlattığımda bu sorunun çözülmesi için gerekeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.”