BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  DÜNYA

Erdoğan bu karikatüre ne der?

Erdoğan'ın karikatürlere tahammülü yok. Hemen mahkemeye veriyor. Ama bu kez çizen Ekonomist Dergisi. Bakalım Başbakan ne diyecek?

Abone ol

Economist dergisi "Erdoğan ve popülerlik" başlıklı yazısında Erdoğan'ı bir caminin minaresine tırmanarak zafer işareti yapar bir halde karikatürize etti. Gittikçe daha da otokratik hale geldiğini yazdı. Daha önce kendisini kedi olarak çizen karikatüristi mahkemeye veren Erdoğan'ın Ekonomist'i de mahkemeye vermesi bekleniyor.

İŞTE O KARİKATÜR



SEÇİMİ KAZANINCA DAHA DA SERTLEŞECEK

Başbakan'ın bir çok kişi tarafından sert olmakla eleştirildiğini yazan dergi, Erdoğan'ın yerel seçimler öncesi kendine güveninin tam olduğunu, ancak eleştirmenlerin ise yeni bir zaferin Başbakanı daha da otokratik (dediğim dedik) bir hale gelmesine neden olabileceğini düşündüklerini bildirdi.

Başbakan Erdoğan'ı eleştiren çevrelerin ise, onun 2007 yılındaki genel seçimden bu yana giderek daha otokratik bir yapıya büründüğünü, reformist ajandasından uzaklaşmaya başladığını öne sürdükleri hatırlatıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu otokratik eğilimlerine daha ileri bir delil olarak da, Erdoğan'ın gazete sahibi Aydın Doğan ile süregelen kavgasının gösterildiği belirtilen makalede, uluslararası cephede ise AB'ye yönelik şevkinin azaldığı gerekçesiyle memnuniyetsizlik yarattığı vurgulandı.

ÖZAL'DAN SONRA EN POPÜLER İSİM

Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e yönelik olumsuz eleştirileri ve Sudan ve İran ile gelişmekte olan ilişkileri nedeniyle de tercih edilmeyen biçimde dikkatleri üzerinde topladığı öne sürülen makalede, ''Sokaktaki Türk vatandaşı için ise Erdoğan öngörü sahibi eski başbakan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan bu yana en popüler ve karizmatik lider olarak kabul ediliyor'' denildi.

Erdoğan'ın popülaritesinin düşmanlarını bile zorladığı belirtilen makalede, bu popülaritenin onun başında olduğu hükümeti devirmek için girişimlerde bulunduğu öne sürülen Türkiye'nin şahin generallerinin de geri adım atmasına yol açtığı iddia edildi