BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.302,73
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Brüksel'de muhalefete çattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de Türkiye'ye sığınan mültecilerle ilgili konuştu, muhalefetin mülteci politikasını eleştirdi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin Türkiye'deki Suriyeliler'i geri gönderecekleri tahaddünde bulunduklarını söyledi. Bu insanları gökten yağan varil bombalarına teslim edemeyeceklerini ifade eden Erdoğan, Akdeniz'in kan gölüne döndüğünü, 60 bin kişi Akdeniz'den kurtardıklarını söyledi.

Erdoğan dün gece Belçika'nın başkenti Brüksel'deki ziyaretleri kapsamında kendini kendisini karşılayan vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"İlginiz ve alakanıza teşekkür ederim. Ak güvercinlerle inşallah hal ve özgürlükle noktasında verdiğimiz mücadeleler güçlenerek devam ediyor.

Teröre karşı mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Adaletin tesisi noktasındaki mücadelemizi dünyanın her yerinde devam ettireceğiz. Ülkemizde 2 milyon Suriyeli ve Iraklı mülteci var. Biz ev sahipliği yapıyoruz. Akdeniz kan gölüne döndü. Biz 60 bin 'ölüme giden insanı' Akdeniz'den kurtardık. Ensar muamelesiyle karşılıyoruz.

Ülkemizde bazı siyasiler Suriye ve Iraklıları ülkelerine geri gönderme tahaddüdündeler. Bu kişileri gökten yağan varil bombalarına teslim edemezdik o yüzden kapılarımızı açtık.

Kobani'den gelenleri de karşıladık aynı şekilde. Sırtını terör örgütüne dayamış olanlar bize iftira atamaya devam ediyor.

Kim derdi Hakkari'de, Şırnak'ta, Ağrı'da Kars'ta bir havalimanı olacak. Bunları yaptık çünkü bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Bütün engellemelere rağmen bu havalimanlarını yaptık.

Barajlar bombalanıyor ama biz yola devam ediyoruz. Çünkü oradan çıkacak su hem içme suyu, hem enerji hem tarım alanları için gerekli. Ama bunların kitabında böyle bir şey yok."