BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.496,71
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan böyle uyardı: Dedikoduları ortadan kaldırın

AK Partili belediye başkanlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dedikodu uyarısı yaptı. "Belde, il, ilçelerdeki bütün dedikoduların ortadan kaldırın" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşma yaptı. 2019 yılında aday olacak belediye başkanlarına hedefin 2019 Kasım seçimleri olduğunu ifade eden Erdoğan, spekülasyon ve dedikodulara son verilmesini de istedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE ÇITAYI BİRAZ DAHA YÜKSELTECEĞİZ

Belediyecilikte rakiplerimizle değil kendi kendimize yarışıyoruz. Önümüzdeki seçimde çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Milletimizin gönlünde daha fazla yer edinmek için buna uygun bir vizyon ortaya koymamız, projeler geliştirmemiz, ekipler oluşturmamız gerekiyor. Belediyeler mekteptir. Belediyecilikten Türkiye'nin yönetimine, oradan da bölgesel ve küresel güç olmaya giden bu yolun doğru bir yol olduğunu sayısız tecrübeyle gördük ve yaşadık. Milletimizle olan güçlü bağımızı tepeden inme değil tabandan gelen siyaset hikayemize borçlu olduğumuz bir gerçektir.

GÖREVİMİZ SADECE YOL VE SU GETİRMEK DEĞİL GÖNÜLLERİ DE...

İnsan taşla toprak arasında kendini de inşa eder. Ama toplumu da inşa eder. Biz bu anlayışla yola çıktığımız için şehirlerle birlikte zihniyetleri de değiştirdik. İstanbul'da ve Türkiye'nin her yerinde verdiğimiz çalışmalarımızı yürütüyoruz. Belediyecilik döneminde görevimiz sadece yol ve su getirmek olmadığını aynı zamanda gönülleri de yapmak gerektiğini anladık.

2019'DA YÜZDE 50'NİN ÜZERİNE ÇIKMAK İÇİN MEVCUTLA YETİNEMEYİZ

Belediyelerimizde görev alan her arkadaş benim gözümde partisine, ülkesine çok büyük hizmet yapmış birer kahraman. Bizim partimizde en vasat arkadaşımızın performansı muhalefet partilerin yıldızlarından çok daha iyidir, ileri düzeydedir. Bizim ölçümüz kesinlikle kesinlikle diğer partiler ve onların belediye başkanları değildir. Çıtayı o kadar düşürmeye hakkımız yok. Biz kendi kendimizle yarışıyoruz. 2019 mahalli seçimlerinde yüzde 50'nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz.

HEDEFİ 2019 MART'INA DEĞİL 2019 KASIM'INA KOYMALIYIZ

Kardeşlerim, unutmayın; dava kalıcı, isimler ise fanidir. Biz kalıcı olana bakacak, sadakatimizi davamıza göstereceğiz. Siyasetçiler davalarına verdikleri katkı, millete yaptıkları hizmet nispetinde isimlerini tarihe yazdırır veya unutulur giderler. AK Parti çatısı altında ülkemize ve milletimize hizmet eden bizler isimlerimizi tarihe yazdırabilmişsek ne mutlu bize. Belediyelerdeki başarımız 2019 yılında hayata geçecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde istediğimiz neticeyi alabilmemizin en başta gelen şartlarından biridir. 2019 Mart'ı bizim için adeta olmazsa olmazdır. Onun için 2019 Mart'ında aday olacak belediye başkanlarımız, şu andaki mevcut belediye başkanlarımız 2019'un Mart'ına değil hedefi 2019 Kasım'ına koymalıyız.

BELEDİYE BAŞKANLARI TÜM DEDİKODULARI ORTADAN KALDIRMALIDIR

En ufak spekülasyona meydan vermemek lazımdır. Bugünkü adım milattır. Belde, il, ilçelerdeki bütün dedikoduların ortadan kalkması için belediye başkan, meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimize büyük görevler düşüyor. Bizim belediye başkanlarımız şehirlerine yük olan değil, şehirlerinin yükünü omuzlayan, çözüm üreten, AK Parti'nin yüzünü ağartan hizmetler ortaya koyan kişiler olmalıdır.

AÇIK NET KONUŞUYORUM: KÜSMEK, DARILMAK MÜCADELEYE ZARAR VERİR

Böylesine kritik bir yol ayrımında hiçbirimizin hesabi düşünmeye hakkımız bulunmuyor. En geride de kalsak tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz. Açık ve net konuşacağım; bu yolda küsmek, darılmak hele hele mücadeleye zarar verecek davranışlar içine girmek hiçbir arkadaşıma kesinlikle yakışmaz. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu parti bir davanın sembolüdür. Bunu böyle bilmemiz lazım. Bir davanın eri olmak başkadır, bir siyasi partinin bireyi, elemanı olmak başkadır. Ben sizi dava arkadaşlarım, yol arkadaşlarım, gönüldaşlarım olarak görüyorum. Bu dönemde AK Parti'ye zarar verecek her tutum, söz Türkiye ve geleceğimize vurulmuş bir darbe olacak.

ANA MUHALEFET MİLLETVEKİLİ TERÖRİSTLERLE AYNI SAFTA

Ana muhalefet partisi ünvanını taşıyan bir partinin milletvekili maalesef teröristlerle aynı safta olmak üzere can atıyor. Bu partinin genel başkanı devlet ve milletinin yanında yer alarak bu milletvekilinden hesap sormak yerine benzer tavırlara girmekten çekinmiyor. Terörle mücadele operasyonlarında ülkemize çok büyük imkanlar sağlayan SİHA iddiaları bu çarpıklığın en son örneğidir. Terörle mücadele ederken sivillerin zarar görmemesine yönelik hassasiyetimizi herkes takdir ederken birilerinin suyu bulandırmaya çalışması ibretlik bir hadisedir. Türkiye sınır ötesindeki operasyonlarında dahi sivillerin zarar görmememesine karşı hassastır.

SİHA'LARIN YAPTIKLARI İŞ TERÖRİSTLERİ YOK ETMEKTİR

Terörle mücadele operasyonlarında ülkemize çok büyük imkanlar sağlayan SİHA ile ilgili iddialar çarpıklığın örneğidir. Sivillerin zarar görmemesine yönelik hassasiyeti herkes takdir ederken birilerinin suyu bulandırmaya çalışması ibretliktir. Terör örgütünün uluslararası bir alana taşımak isteyeceği bir iddiayı siyasete taşımanın bir anlamı yok. Ey Kılıçdaroğlu ve yanındaki kendini bilmezler. SİHA'ların yaptıkları iş buradaki teröristleri yok etmektir. Bunu böyle bilin. Biz sizi biliyoruz, siz gökkuşağı gibisiniz. Renkten renge giriyorsunuz. Bir gün başka bir gün başka bu siyasetçiye yakışan bir görünüş değildir. Onun için 9 seçimde 9 mağlubiyet aldınız, almaya devam edeceksiniz. Bu milletin evlatlarını şehit edenleri savunanlar bu milletin oyunu alamaz.