BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.476,29
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan BM Genel Kurulu'na katılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitti. Kurul, ABD Başkanı Barack Obama'nın konuşmasıyla başlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da kurul üyelerine seslenecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 71'inci Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a gitti. Genel Kurul, ABD Başkanı Obama'nın yaptığı konuşmayla başlarken, Erdoğan'ın 16'ıncı sırada konuşma yapması bekleniyor.

71'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ABD Başkanı Barack Obama'nın konuşmasıyla, TSİ 18.00 sularında başladı.

Obama, başkan olarak geçirdiği 8 yıllık dönemi değerlendirdi. İran'la yapılan nükleer anlaşmayla Küba ve Myanmar açılımlarını bu dönemin başarıları arasında saydı.

İşbirliğinin önemine vurgu yapan Obama, aksi takdirde daha bölünmüş bir dünyaya dönebiliriz dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Obama'yı dinleyen liderler arasında yer alıyor.

ERDOĞAN BM GENEL KURULU'NDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16'ncı sırada konuşma gerçekleştireceği BM Genel Kurulu'na geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 71. BM Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere ABD'nin New York dün varmıştı.
İkili temaslarda da bulunma fırsatı edinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün konuşma gerçekleştireceği BM Genel Kurulu'na vardı.
İlerleyen saatlerde BM Genel Kurulu'nda devlet ve hükümet başkanlarına hitap edecek olan Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin BM'de oynadığı role değinerek terörle mücadele, Suriye ve Irak krizi, mülteci sorunu ve 15 Temmuz darbe girişimini anlatacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü temasları kapsamında İngiltere Başbakanı Theresa May ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile görüşecek.