BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Birileri önümüze bariyer koyuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Uzay Sistemleri Merkezi açılışında konuştu. Türkiye'nin dünya sıralamasına girdiğini söyleyen Erdoğan, 'Hedefimiz 2023 yılında savunma sanayisinin dışa bağımlılığını yüzde 100 oranında kaldırmaktır.' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi Açılış Töreni'nde konuştu. Türkiye'nin uzay çalışmaları konusunda dünya ülkeleri arasına girdiğini belirten Erdoğan, " Eskiden beyin göçünden endişe ediyorduk. Artık bu göç kendi özüne dönüşe başladı. Hedefimiz 2023 yılında savunma sanayisinin dışa bağımlılığını yüzde 100 oranında kaldırmaktır. Dünyada marka olan birçok uçakların yedek parçalarını artık biz gönderiyoruz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- TUSAŞ sivil havacılık sektörünün dev firmaları ile işbirliğini sürdürüyor. TUSAŞ'ın hikayesi Türkiye Cumhuriyeti'nin hikayesi ile aynıdır. Bu kurumumuz kapanmak üzereydi. Göreve geldiğimizde bir kararlılıkla işin üzerine gitmiş ve bugün TUSAŞ 1 milyar doların üzerindeki cirosu ve 5 bin çalışanı ile dünyanın en büyük 80. firması. Sadece OSTİM'e aktarılan iş hacmi 12 yılda 10 kat arttı. İşte TUSAŞ böyle bir başarının içinden çıkmıştır.

"TÜRKİYE DÜNYA ÜLKELERİ ARASINDA GİRDİ"

TUSAŞ kendisine olan güvenimizi boşa çıkarmadı. Yıllar yılı küresel sermaye bizlerle ortak üretimlere girme konusunda kaça düvüşmüştür. Ortak üretimi ülkemizde yapmaya çalışmamıştır. HÜRKUŞ uçağımız, Avrupa'da sertifika almaya aday hale geldi. TUSAŞ büyümesini sürdürüyor. Özgün tasarımı ve üretimiyle hem sivil hem askeri amaçla kullanacağımız yeni nesi ANKA'ları sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye'nin uzay çalışmaları konusunda dünya ülkeleri arasında girdiğini artık iddia edebiliriz. Bu tesis bizim için gerçek anlamda uzaya ilk adım niyeti taşıyor. Türkiye 12 yıldır hayata geçirmiş olduğu ilklerinden birini böylece uzay alanında gerçekleştirmiş oluyor.

"BİRİLERİ ÖNÜMÜZE BARİYER KOYUYOR"

Dünyanın öbür ucundaki insan, biz de insanız. Onlar yapıyorsa biz de yaparız ama birileri önümüze bariyeri koyuyor ve bu bariyeri aş diyor. Eskiden beyin göçünden endişe ediyorduk. Artık bu göç kendi özüne dönüşe başladı. Hedefimiz 2023 yılında savunma sanayisinin dışa bağımlılığını yüzde 100 oranında kaldırmaktır. Dünyada marka olan birçok uçakların yedek parçalarını artık biz gönderiyoruz.

"BÖYLE VİCDANSIZLIK OLUR MU?"

Paranız da olsa istediğiniz silahları alma hakkına sahip değilsiniz. Çünkü bunları üreten böyle istiyor. "Sen bana bağımlısın" diyor, "ben nereye istiyorsam oraya vereceksin" diyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Ama dünya vicdansızlarla dolu. Biz tüm dost ülke ve kardeşlerimizi, imkanlarımızı birlikte kullanma konusunda bir görüyoruz. Biz Balkanlara, Afrika'ya baktığımızda insan görüyoruz. Bazıları petrol görüyor, ürün satacak pazar görüyor. İşte bizim farkımız bu.