BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bir taşla üç kuş vuracak

Erdoğan'ın Köşk'e çıkmak isterken bir taşla üç kuş vuracak. Ankara'da konuşulan yeni planın ayrıntıları şöyle:

Abone ol

Başbakan Erdoğan ince eliyor sıkı dokuyor. Siyasette her türlü ihtimali hesap ediyor. Üç anket şirketi, 45 tane iletişim uzmanını yanında bulunduruyor.
İşte bir siyaset kurmayı söyle tarif ediyor Erdoğan'ı.

Bugünlerde Ankara'da Ankara'da AK Parti'nin 'müthiş' planı konuşuluyor. Plan akla mantığa yatkın gözüküyor. Erdoğan'ın yakın çevresinden alınan bu duyum siyaset kurmayı aracılığı ile Sabah yazarı Mahmut Övür'e iletildi.

Buna göre Erdoğan, Nisan başında erken seçim kararı alacak. YSK toplanacak ve seçim Temmuz'da yapılacak. Aday listeleri belli olmamış bir ortamda Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak.

Kargaşa ortamında Arınç'ı çıkarabileceği itirazı kesmek ve adaylık derdine düşen milletvekillerini kendi yanına çekmeyi planlıyor.

Peki Erdoğan'ın Köşk'e aday olması halinde durum nasıl olacak. Onun da cevabı şöyle:

"Bu kez de erken seçimle, Cumhurbaşkanlığı nedeniyle başlayan gerginliğin uzamasıyla yaşanacak her hangi bir ekonomik kriz veya belediyelerde patlayabilecek bir yolsuzluk olayının oyları düşürmesi engellenmiş olacak."

Arınç ve Cumhurbaşkanlığı seçimi gerginliğini bertaraf edilmesinin yanında bir hesap daha var. O da şöyle açıklanıyor:

"Bu dönemde liberal demokrat tuzu kuru kesimlerin hepsi tatilde olacak. Kimi Bodrum'da, kimi Antalya'da. Hiç biri de oy kullanamayacak. Bu durumda merkez partileri açıkça nal toplar ."