BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Bayraktar özür diledi! SON DAKİKA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün görüştüğü söylenen eski Bakan Bayraktar bir açıklama yayınlayarak istifa sözleri için özür diledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM / ÖZEL İÇERİK - Erdoğan Bayraktar AK Parti'den istifasıyla ilgili 'özür' diledi. Bayraktar'ın bu açıklama ile AK Parti'den ayrılmayacağını da ilan etmiş oldu.

Başbakan Erdoğan ile Bayraktar perşembe günü özel bir görüşme yapmış ve bu görüşme buzları eritmişti. İnternethaber.com'un duyurduğu bu buluşmayı bugün Başbakan Erdoğan da doğruladı.

Hemen ardından da Erdoğan Bayraktar'dan AK Parti'yi sallayan NTV canlı yayındaki istifa için açıklama geldi. İnternethaber.com'a gelen açıklamada Bayraktar Erdoğan ve dava arkadaşlarından özür diledi.

BAYRAKTAR: İSTİFA İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM

Bayraktar şöyle dedi;


BAŞBAKAN ERDOĞAN;
PİŞMAN OLMASI LAZIM

Başbakan Erdoğan'dan da bu açıklamadan kısa süre önce Erdoğan Bayraktar ile görüştüklerini doğruladı ve şunları söyledi;

"Görüşme yaptım, ikna etmek söz konusu değil. Çünkü, Erdoğan Bey ikna edilecek bir kardeşimiz, arkadaşımız değil ki. Benimle 20 25 yıl geçmişi olan bir arkadaşımız. Nereden nereye yürüdüğümüz belli. Orada kullandığı bir yanlış ifadeyi düzeltmek onun görevi. Onun bundan pişman olması lazım"

"Sayın Başbakanımız 40 yıldır benim davamın lideridir. 25 Aralık 2013 tarihinde yaptığım açıklamada bu hususun altı çizilmiş sayın başbakanın da icranın başı olduğu zikredilmiştir. Bunun aksi bir durumun olmadığını ifade etmek için maksadımı aşan bir şekilde 'istifa' kelimesi tarafımdan kullanılmıştır. Bu ifademden dolayı liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum.

Ayrıca benim kişisel tarihim, kullanmış olduğum bir kelime ile şekillendirilemez. Bu kelimenin yol arkadaşlarım ve aziz milletim tarafından maksadı aşan bir ifade olarak telakki edilmesini talep ediyor, kamuoyuna saygılarımı sunuyorum."


HÜKÜMETİ YIKMA OPERASYONUYDU

Erdoğan Bayraktar açıklamasında 17 Aralık operasyonunu 'hükümeti yıkma operasyonu' olarak niteledi ve şunları söyledi;

"Bu operasyonu kimlerin yaptığı, hangi iş birliklerinin oluştuğu kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşmaktadır. Bu operasyon sürecinde şahsımı, ailemi ve çalışma arkadaşlarımı zan altında bırakacak ve izah edemeyeceğim hiçbir hususun olmadığını defalarca ifade ettim. Şahsıma isnat edilen imar usulsüzlükleri ithamı tamamen mesnetsiz olup yaptığımız imar planlarının tamamen şeffaf, yasalara uygun, kamuoyu ve yargı denetimine açık, yatırım ortamını ve iklimini iyileştirici ve de ülke menfaatleri doğrultusunda atılmış adımlar olduğu aşikardır. "

ERDOĞAN BAYRAKTAR OLAY YARATAN İSTİFASI (TIKLA OKU)