BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan başkanlık sisteminde yeni sayı belirledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran dönüşünde, başkanlık sistemi için istediği 400 milletvekili hedefinde yeni sayı belirledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemine giden yolda yetr sayıyı yeniden belirledi. Erdoğan, başkanlık sistemini referanduma götürme imkanı verecek olan 330'un üzerinde milletvekili hedefliyor.

İran dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Erdoğan, başkanlık sistemi hakkında açıkamalarda bulundu. Basın mensuplarının "Cumhurbaşkanı olarak 8 Haziran’da nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz?" sorusuna Erdoğan böyle yanıt verdi:

400 OLMADI DA DİYELİM Kİ 335 OLDU

“Bütün arzum, 7 Haziran seçimlerinden, birinci derecede parlamentoda yeni anayasayı, yeni Türkiye hedefiyle çıkartabilecek bir sayının ortaya çıkması. Bunu 400 olarak ilan ettim. Tabii gerekli sayı 400 değil, 367... Ve, yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminin ne kadar önemli olduğunu işlemeye devam ediyorum. Sayın Ruhani bile baktım bu konunun üzerinde duruyor. Tabii onların sistemi bize göre biraz daha farklı... Ama bu konuda yoğunlaşmamız gerektiğine inanıyorum. 400 olmadı da diyelim ki 335 oldu, referandum şansı elde edildi. Referandum şansının yakalanması dahi halkımız tarafından böyle bir oylamada olumlu netice verecektir, çünkü kamuoyu araştırmalarımızda biz bunu gördük. Çünkü artık burada da bir patinaj var, kişi başı milli gelirimizi 2023’te 25 bin dolar olarak belirledik. Bunu yakalamamız lazım, ama birileri paçamızdan çekiyor. Son zamanlarda Batı medyasında da, Türkiye’nin başkanlık sistemine yürüyüşünü engellemek isteyenler var. G20’nin yarısı başkanlık sistemi. O ülkeler dünyanın en iyileri. Onlar diktatör olmuyor, padişah olmuyor, onlar asıp kesmiyor, ama biz Türkiye olarak başkanlık sistemine geçersek böyle oluyoruz... Olmaz!”