BIST 9.485
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,71
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bakanı cezaevine yollamış

Başbakan Erdoğan, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Açlık grevlerinin tamamen şov olduğunu söyleyen Erdoğan, bakanı cezaevlerine gönderip durumu incelettiğini söyledi. 

Erdoğan, Alman vatandaşı gurbetçilere Türkiye’de emeklilik hakkı verileceği yönündeki beklentileri boşa çıkardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'ya yaptığı çalışma ziyareti çerçevesinde, Almanya


KAÇ KİŞİ AÇLIK GREVİNDE ADALET BAKANI AÇIKLADI


Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şu anda 66 ayrı cezaevinde, 683 kişinin açlık grevi eyleminde olduğunu söyledi.

sadullah-ergin.jpg 

Başbakanı Merkel ile görüştü. Başbakanlıkta basına kapalı gerçekleşen çalışma yemeği 1.5 saat sürdü. Çalışma yemeğinin ardından Erdoğan ve Merkel ortak basın toplantısı düzenledi. İşte öne çıkan başlıklar:

SURİYE

-Suriye konusunda Almanya'nın şiddetli desteğine ihtiyacımız var. Türkiye'ye gelen Suriyeli kardeşlerimizin sayısı 105 bine ulaşmış vaziyette. Lübnan'a giden var. Evlerini terkedenlerin sayısı 2.5 milyona ulaşmış durumda.

İSRAİL

-İsrail özür dilemedikçe tazminat ödemedikçe ve Gazze'ye ambargo kalkmadıkça ilişkiler normale dönmez. Merkel'e de söyledim. Siz duvarları yıktınız İsrail duvar yapıyor. Duvarların yıkılmasını istiyoruz.

PKK

-Bölücü terör örgütünü müzakere ettik. Bu konuda verdikleri verecekleri desteği artırarak devam edeceklerini söylediler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Avrupa Birliği'nin (AB) bölücü terör örgütüne yönelik tavrı kesindir. AB'nin böyle bir kesin tavrının da neticelerini görmek istiyoruz. Yani batı destekli bir bölücü terör örgütü olmamalıdır ve batı bunun karşısında tavrını net, açık ortaya koymalıdır, bizim beklentimiz budur

MAVİ KART

-3 milyona varan vatandaşımızın aynen Fransa'da olduğu gibi Almanya'da da çifte vatandaşlık hakkının tanınması talebidir. Arzumuz bunun giderilmesidir. Soydaşlarımızın Alman vatandaşlığına alınması noktasında çifte vatandaşlık yolunun açılmasının, Mavi Kartlara bu işin kalmaması çok daha isabetli olur diye düşünüyorum.

Almanya çifte vatandaşlık vermiyor
Alman devletinin çifte vatandaşlığa izin vermemesi sebebiyle Türk vatandaşlığından vazgeçen gurbetçilere, bazı hakları kullanmalarına imkan tanıyan Mavi Kart veriliyor. Fakat bu kartlar, Türkiye’de emeklilik hakkı sağlamıyor.

SURİYE IRAK GİBİ OLMASIN

-Tampon bölge için BM Güvenlik Konseyi'nin karar alması lazım. Bizim Kuzey Suriye'de böyle bir bölge ilan etme hakkımız yok. Irak'ta daha önce ağır bedeller ödendi. Aynı şekilde bir bedel ödenmesini istemeyiz

KEBABI ŞEN ŞAKRAK GÖTÜRDÜLER

-Ölüm orucunda olan bir kişi var. Bu tabii cezaevlerindeki bizim tıbbi müdahaleleri kontrol altındadır. Onlara ölün diyen siyasi parti, kendi aralarında kuzu kebap pişirip yemek süretiyle resimleri hepsi elimizdedir. Kızıltepe'de Kasrı Kanco'da Ahmet Türk'ün evinde kuzu kebabını gayet şen şakrak götürdüler. Öbür tarafta ölün diyorlar.

AÇLIK GREVİ TAMAMEN ŞOV

-Şu anda açlık grevi vesaire böyle bir şey yok. Bu da tamamen şovdur. Ben bakanımı bizzat cezaevine gönderdim, bunları gitti yerlerinde de izledi. Şu anda zaten yarıdan fazlası dilekçe vermek suretiyle bu işi de bırakmış vaziyetteler. Böyle bir şey de söz konusu değil.

-Bütün bunlar bir şeyi arzu etmenin yanında, neyi arzu ediyorlar. Terör örgütünün serbest bırakılmasını. Dünyanın hiçbir yerinde bu tür şovlarla hukuk yok edilmez. Bizim meselemiz, sadece Kürt kardeşlerimizin değil, tüm kardeşlerimizin vazifesidir.

MERKEL'E TEŞEKKÜR

-Dönem başkanlığı döneminde açtığı fasıllardan dolayı Almanya'ya verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. 

FASIL VE KIBRIS SİTEMİ

-Fasıllarda aç kapa dönemi kaldırıldı sadece açılma başladı kapama yok. Eskiden liderler zirvesine davet edilirdik, şimdi davet edilmiyoruz. G. Kıbrıs'ın AB'ye üyeliği manidar. Almanya ile NATO'da beraberiz. Gel gör ki AB'de böyle bir süreç devam ettiriliyor.

MERKEL: AB DÜRÜST DAVRANIYOR

-Avrupa Birliği dürüst ortaktır. Müzakereler sürdürülecektir. Açıklığa kavuşturulması gereken noktalar var. Başlatılan süreci elbette destekliyoruz. Bir çok fasıl açıldı. tam üyelik konusunda Hristiyan demokrat parti içinde imtiyazlı ortaklık konusu var.