BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Erdoğan Bahçeli'nin üçgeniyle kafa buldu

Bahçeli'nin cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili ortaya üçgen formülü hakkında Başbakan Erdoğan böyle konuştu

Abone ol

Bahçeli'nin ortak aday çalışmasını içeren üçgen formülü Başbakan Erdoğan'ın dilindeydi. Sağ ve sol seçmeni kapsayacak bir isim bulunmasını isteyen Bahçeli'ye Kılıçdaroğlu da yeşil ışık yakmıştı.

Tartışmalara Başbakan Erdoğan da katıldı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

8 SEÇİMDE ARİTMETİK DERSİ VERDİK

CHP, MHP, BDP ve onların yanında irili ufaklı birkaç partinin, Pensilvanya ile işbirliği yaptığını belirten Erdoğan, kendi aralarında ittifak yaptıklarını, her türlü ahlak dışı itham ve iftiraya başvurduklarını ama yine de kaybettiklerini söyledi.

GEOMETRİDEN ANLASALARDI PARALELLE İŞ TUTMAZLARDI

Erdoğan, şunları kaydetti:

ucgen.jpg
Yüzde 64'lük kesim milliyetçi, muhafazakar ve manevi değerleri taşıyor, yüzde 36'lık kesim ise laik ve demokratik değerleri taşıyor. Ortadaki aday iki üçgenden oy alacak!..

''Var güçleriyle saldırdılar. Ellerinde ne varsa fırlattılar. Her çirkefliği, her çirkinliği denediler. Yine de kaybettiler. Şimdi bunlar biliyorsunuz AK Parti ile 8 seçimde karşı karşıya geldiler. 3 yerel, 3 genel, 2 referandum. 8 seçimin 8'inde de biz bunlara aritmetik dersi verdik. Ama çaktılar, çaktılar. Hatırlarsanız rakamları topluyor, çıkarıyor, bölüyor, çarpıyor 40 rakamını buluyordu. Şimdi cebirden ümidi kestiler, kendilerini geometriye vermişler. Üçgenler çiziyorlar, iç açılarını, dış açılarını topluyorlar, cetvel, pergel, gönye, sanki cumhurbaşkanlığı seçimine değil de LYS imtihanına hazırlanıyorlar. Böyle bir durum içindeler. Zaten geometriden anlasalardı paralel ile iş tutmazlardı. Ondan da anlamıyorlar. Çünkü iki paralel çizgi sonsuza kadar birbirine değmez. Bunu görmeleri gerekir. Paralelle iş tutanın da yolu milletle, devletle, iktidarla, hele hele Çankaya ile hiç kesişmez."