BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sonrası flaş Kudüs vurgusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İle MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin telefon görüşmesi sona erdi. Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde Kudüs zirvesi ele alındı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İle MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin telefon görüşmesi sona erdi. Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde Kudüs zirvesi ele alındı. Görüşme sonrası açıklama yapan Bahçeli, ''Doğu Kudüs'ün Filistin'n başkenti olarak tanınması önemli'' dedi. Bahçeli elde edilen başarıdan dolayı Erdoğan'ı tebrik etti. Erdoğan ise ''3 partinin İslam İşbirliği Teşkilatı'nın desteklemesi önemli'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, dün İstanbul’da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi değerlendirildi. 

KUDÜS ZİRVESİ ELE ALINDI: İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nin değerlendirildiği görüşmede, zirvenin son derece verimli olduğunu belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, elde edilen başarıdan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti.

KUDÜS'ÜN ÖNEMİNE VURGU YAPTI: Bahçeli, İstanbul’daki toplantıda İslam ülkelerinin, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni tanıdıklarını teyit etmelerinin, tüm dünyanın da Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti'nin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya çağrılmasının son derece önem taşıdığına işaret etti.

3 PARTİNİN DESTEKLEMESİ OLUMLU BULUNDU: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye duyarlılığından dolayı teşekkür ettiği görüşmede, TBMM'de grubu bulunan üç partinin ortak metinle İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kararını desteklemeleri de olumlu bir gelişme olarak nitelendirildi.