BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi bakanların listesi konuşuldu mu

Seçimlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli ile kurulan Cumhur İttifakı'nın başarıyla çıkmasının ardından iki lider bugün ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Son dakika bilgisine göre, Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde oluşturulacak yeni kabinenin de gündeme gelebileceği ifade edildi.. Hangi isimler bakan olacak? İşte kritik görüşmenin detayları.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim sonrası ilk kez bugün saat 16:00'da biraraya geldi. Yaklaşık 35 dakika süren görüşmede Başbakan Binali Yıldırım da yer aldı. Reuters haber ajansının son dakika geçtiği habere göre, Erdoğan, yeni kabinede MHP'li isimlere yer verebilir. Ajans bu haberinin kaynağını ise MHP'li yetkililere dayandırdı. İsmini açıklamayan bir yetkili, “Erdoğan’ın yeni kabinede MHP’ye yakın isimleri bakan yapması sürpriz olmaz” yorumunu yaptı.

Görüşmeden ilk kareler yayınlandı

Beştepe'deki Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden ilk kareler

Kritik görüşmede yeni yönetim sisteminin ayrıntılarının ele alınması beklenirken yeni kabinede hangi isimlerin yer alacağı konusunun gündeme gelip gelmeyeceği ise merak konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlık için Bahçeli'den MHP'li bir ya da daha fazla isim isteyip istemeyeceği de merak edilen konular arasında. Bütün bu sorular iki lider arasındaki kritik görüşme sonrası yapılacak açıklamayla yanıt bulacak.

Beştepe'deki Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden ilk kareler

“GÖRÜŞMEDE İTTİFAKIN YOL HARİTASI ELE ALINACAK”

Reuters’a açıklamalarda bulunan bir başka yetkili ise, bugün Erdoğan ile Bahçeli arasında gerçekleşecek görüşme ile ilgili bilgiler verdi. Yetkili, “Görüşmede ittifakın bir çeşit yol haritası ele alınacak. İki parti önümüzdeki dönemde birçok konuda işbirliği yapacak. Kabinenin temel özellikleri dahil yapılacak işbirliği konuları değerlendirilecek. Seçim öncesi oluşturulan ittifaktaki AKP ve MHP seçim sonrası da ortak hareket edecekler. Uyum için bu görüşmeler ve bilgi alış-verişi gerekiyor” dedi.

Görüşmede Başbakan Binali Yıldırım da yer aldı