BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
POLİTİKA

Erdoğan Bahçeli görüşmesi 2019 seçim kararı ne

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli 2019 seçim ittifakı için Beştepe'de bir araya geldi. Kritik görüşme saat 16:00'da başladı.

Cumurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi Beştepe'de kabul etti. Türk siyasetinde yeni dönemi başlatacak zirve bugün 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşiyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2 gün önce basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi ve 2019'daki "Cumhurbaşkalığı Hükümet Sistemi" için aylardır konuşulan "AK Parti-MHP ittifakı"na (Cumhur ittifakı) ilişkin liderler seviyesindeki ilk somut adımı attı.

KRİTİK ZİRVE BAŞLADI: Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, saat 16.05'te başladı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE ADAYIMIZ ERDOĞAN"

Bahçeli özetle, "MHP Cumhurbaşkanlığı için aday göstermeyecektir. MHP ittifak olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi milletvekilliği seçimlerine girer, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 'Yenikapı ruhu'yla Erdoğan'ı destekleme kararı alır. Bu karar nettir." dedi.

MHP Lideri, devamında ise topu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a attı: "MHP olarak şu an AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey ile ittifak konusunda ve siyasetin geleceği konusunda herhangi bir görüşmemiz olmamıştır ."

Sitene Ekle