BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan attı ülkücüler sahip çıktı!

Erdoğan'ı eleştirdiği için yazısı gazeteden kaldırılan Hakan Albayrak'a Ülkü ocaklarından destek geldi.

Abone ol

“İsrail’e tepki göstermek faşistlikse Başbakan Erdoğan Davos’ta faşistin önde gideni olmuştur” diyerek Erdoğan’ı sert bir dille eleştiren Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak’a en ilginç destek ülkücülerden geldi. Ülkü Ocakları'ndan yapılan açıklamada Albayrak'a "dik dur eğilme" mesajı gönderildi.

Hakan Albayrak'ın yazısı, “Erdoğan’ın bu eleştirileri sineye çekip çekmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz” diye bitiyordu. Çok beklemeye hacet kalmadı, galiba Yeni Şafak gazetesi daha hızlı davrandı.

EĞİLME ARKANDAYIZ MESAJI

Erdoğan'a yönelik sözlerinden dolayı
Yeni Şafak'ta yazıları sansürlenen Albayrak'a en ilginç destek ise Ülkü Ocakları'ndan geldi.

Ülkü Ocakları'nın resmi web sitesinde Erkan Çakıcı imzalı yazıda, Hakan Albayrak'a destek çıkıldı. Sitede yer alan makalede,
" AKP’yi eleştirenlere ve özellikle “AKP” diyenlere sinirlenen, sansür koyan, öfkelenen, kibrinden bazen krize giren, eleştiriye tahammülsüz, kompleksli bir kişi karşısında Hakan Albayrak, “içinde bulunduğu” camiaya bir işaret fişeği çakmıştır.

Orada birisi var ve herkese aklınca “çeki düzen” veriyor, “ayar” veriyor, saldırıyor, kafasına göre “tiye alıyor.” Hakan Albayrak da vaziyete bakıp “peki efendim, oldu efendim, nasıl tenzip buyurursanız efendim” mi diyecek? Demedi zaten… Hür tefekküre yakışan bir şekilde sorunu irdeledi." denildi.

O yazının tamamını okumak için
TIKLAYIN

Her çarşamba günü yazısını düzenli bir şekilde okumaya alışmış olan okurları, dün Hakan Albayrak’ın köşesini gazetede bulamadılar. Ancak, ana gazetede çıkmamakla birlikte Albayrak’ın yazısı gazetenin internet sitesinde yayımlandı.

Yazı, “Başbakan’a sorular ve cevaplar” başlığını taşıyor ve Başbakan’a yine kafa tutan bir ton taşıyordu. Gelgelelim, bu yazı öğle saatlerinde yayından kaldırıldı. Ancak, Medyatava’da tamamı aynen yayımlanıp eleştirilerin seslendirilmesi üzerine yeniden yayına konuldu. Albayrak, salı günü gazetede yayımlanan yazısında Erdoğan’ın mayın tartışmasında “kimseyi tatmin etmediğini” yazmıştı.

Ne bu şiddet?

Başbakan’ın önceki günkü grup toplantısında, “mayın temizleme yasa tasarısını” eleştiren yazarları sert bir şekilde suçlamasına, Albayrak’ın nasıl bir yanıt vereceği ise merakla bekleniyordu. Albayrak, bu yazısında şu görüşlere yer veriyordu:

“Sayın Başbakan, dün AK Parti Meclis Grubu’na hitaben yaptığınız konuşmayı dinleyemedim, ama metnini okudum. İlk tepkim: Ne bu şiddet bu celal? (...) “bazı köşe yazarları”nı da sormak isterim... Kimlerdir onlar? İçlerinde Akif Emre, Salih Tuna, Mehmet Şeker, Hakan Albayrak (hepsi Yeni Şafak’ta yazıyor) da var mı? Varsak niye varız? Hangi provokasyona destek vermişiz? ...

AK Partili yetkililerin ve bilhassa zât-ı âlinizin konuyla ilgili açıklamalarına istinaden yazmışız. Bizzat sizin ‘Bu işi İsrail’e versek ne olacak? Şu dinden bu dinden diye yabancı sermayeye karşı çıkılır mı? Paranın dini-ırkı yoktur. Adam buraya gelecek, yatırım yapacak, Ahmet’i-Mehmet’i istihdam edecek’ mealindeki Provakatif konuşmanıza istinaden yazmışız.”
Görüleceği gibi, Albayrak, Başbakan’ı bu kez “provokatif” konuşmakla suçluyor. Albayrak’ın çıkışları, Türkiye’de AKP yanlısı muhafazakâr basın içinde hükümete dönük eleştirel seslerin akıbeti açısından şimdiden ilginç bir sınava dönüşmeye başladı.

Başbakan Erdoğan’ın Albayrak’ın eleştirilerine tahammül edip etmeyeceği dahi belli olmadan, ellerini hayli çabuk tutan Yeni Şafak yöneticilerinin de bundan sonra ne yapacakları merak konusu. Bakalım, Hakan Albayrak yazmaya devam edebilecek mi? Onu da göreceğiz...