BIST 9.560
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.468,29
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, Astana'dan mesajı verdi: El birliğiyle yok edeceğiz

Kazakistan’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karanlık yapıyla mücadelemiz kararlı şekilde sürüyor. FETÖ ile mücadelemizde Nazarbayev'in verdiği desteğe teşekkür ediyorum. FETÖ çetesini el birliği ile yok edeceğiz"dedi.

Abone ol

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kazakistan’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan  Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından resmi törenle karşılandı. İki lider baş başa görüşme yaptı. Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlediler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev ile yaptığı ortak basın toplantısında, FETÖ'yle mücadelede iki ülkenin kararlılığına vurgu yaptı.

''TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDEKİ MÜSTESNA YERİ PERÇİNLEMİŞTİR''

"Kazakistan'ın dünyanın rekabet gücü en yüksek ülkeler sıralamasına gireceğine eminim. Bu kapsamda Kazakistan'a her anlamda yardımcı olmaya hazırız" diyen Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle: "Türk Dünyasının aksakalı, Cumhurbaşkanı sayın Nursultan Nazarbayev'in daveti üzerine buradayız. Resmi ziyaretimizi tamamlamış bulunuyoruz. Gerek Expo gerek İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesiyle inanıyorum ki Astana çok hareketli günler geçiriyor. Şahsımıza ve heyetimize gösterilen misafirperverlikten dolayı özellikle kalbi şükranlarımı arzediyorum. Sayın Nazarbayev'in tarihi ziyaretinden 1 yıl sonra Kazakistan'da bulunmaktan ötürü büyük memnuniyet duyuyorum. Kendisine hain darbe girişiminden hemen sonra ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret için bir kez daha teşekkür ediyorum. Türk Dünyası'nın aksakalı Nazarbayev Türk Milleti'nin gönlündeki müstensa yeri perçinlemiştir.

"AKSAKAL'IMIZIN FETÖ MÜCADELESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İnşallah sayın Nazarbayev'i önümüzdeki yıl ülkemizde ağırlayacağız. Kazakistan Orta Asya'da önem ve öncelik verdiğimiz ülke. Astana'nın inşası başta olmak üzere Kazakistan'da birçok proje Türk firmaları tarafından hayata geçirilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanına firmalarımıza gösterdiği itina için teşekkür ediyorum. Firmalarımızın da bu güvene layık bir performans sergilediklerine inanıyorum.

''FETÖ ÇETESİNİ EL BİRLİĞİYLE YOK EDECEĞİZ''

Türkiye 15 Temmuz 2016 tarihinde çok ciddi bir badire atlattı. Fetullahçı terör örgütünün anayasal düzenimize kastettiği hain darbe girişimi milletimizin cansiperane duruşuyla engellendi. Çıkarları için kan dökmekten çekinmeyen bu karanlık yapıyla mücadelemiz kararlı bir şekilde sürüyor. Ülke olarak FETÖ ile mücadelemizi aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin güvenliği için de yürütüyoruz. FETÖ çetesini el birliği ile yok edeceğiz. Bu süreçte Aksakal'ımızın verdiği desteğe teşekkür ediyorum. Kazakistan'ın dünyanın rekabet gücü en yüksek ülkeler sıralamasına gireceğine eminim. Bu kapsamda Kazakistan'a her anlamda yardımcı olmaya hazırız.