BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan anketler için ne söyledi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyu anketlerini değerlendirdi son anketlerde evet oylarında büyük artış olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyu anketlerinde "evet" oylarında ciddi bir artış olduğunu söyleyerek, "hayır" oylarında düşüş olduğunu kaydetti.

Erdoğan, dün akşam Beyaz Tv ve TGRT Haber ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Meydanların diline önem veririm. Dün Erzurum'da aynı şekilde adeta

Kamuoyu araştırmalarına bakınca 'evet'te çok ciddi tırmanma söz konusu, tabii 'hayır'la ilgili inişin olduğunu görüyoruz.

meydanlar patlarcasına, yollar, balkonlarda her yerde bizimle kucaklaşmak isteyen halkımız vardı. Şanlıurfa'da bu defa çok daha farklı bir meydanda miting yaptık. Milletimizin bir karar, işi hazmetme noktasına geldiğini görüyorum. Bazı sorularıma aldığım cevaplarla artık milletimiz işi benimsemiş.

"GEÇMİŞTE NASIL OLDUYSA BUGÜN DE ÖYLE OLACAK"

Ben ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı oldum. Parlamento içinden seçilerek gelmedim, halkımın direkt oylarıyla seçilerek geldim ve partiden ayrıldım. Yeni dönemde ne oluyor? Yeni dönemde parti genel başkanlığından istifa etmene gerek yok, yani Gazi Mustafa Kemal nasıl partisinin genel başkanı olarak kalmış aynı zamanda cumhurbaşkanı olabilmişse yeni dönemde de bu olabilecek. O dönemde olabilmişse İnönü döneminde de olabilmişse şimdi de olabilir.

ANKETLERDE EVET OYLARI ÖNDE

(Halk oylaması anketleri) Kamuoyu araştırmalarına bakınca 'evet'te çok ciddi tırmanma söz konusu, tabii 'hayır'la ilgili inişin olduğunu görüyoruz. 'Evet'e olan ilgi, alaka gayet iyi konumda.

KILIÇDAROĞLU FETÖ'CÜLERLE GÖRÜŞTÜ

Bu çok manidar, sen o arada (15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı) 12 dakika bir görüşme yapıyorsun. Bir açıklama da yapmış değil henüz, nedir? Kimle görüştün, neyi görüştün? Bunları toplum bilsin ama her hangi bir açıklama yok. Işıldaklı arabaya atlıyor ve gidiyor.

Şimdi bir gerçek var, dürüst ol. Yalan konuşma, şimdi bu milli bir mesela ama buna rağmen hatırlayın ben 7 Ağustos'taki Yenikapı buluşmasına kendisini davet ettim ve icabet etmedi sonra öyle zannediyorum ki çok baskı yedi ve bu baskılar neticesinde Cuma günü geleceğine dair haber geldi."