BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.512,46
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan anketler için ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ana kadar ellerine ulaşan anketlerin tamamında "evet" oylarının önde olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referanduma saatler kala ilk kez anket sonuçlarıyla ilgili konuştu. Kendilerine gelen anketlerin tamamında "evet" oylarının önde olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu oranı 55’in altında gösterenler de var, 55-60 aralığında gösterenler de var” diye konuştu.

Erdoğan, dün TRT canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Yeni anayasayla herhangi bir faninin samimiyetle, başarılı bir şekilde

Pazartesiye bırakmayalım işi, pazar, ülkenin bir bayramı olacağını düşünüyorum.

yürütebileceği, milli iradenin tecellisiyle ortaya çıkmış bir sistem inşa edildiğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"55-60 ARALIĞINDA GÖSTERENLER VAR"

Şu an itibarıyla tüm araştırma gruplarından bize gelenler, hepsi de hemen hemen olumsuzu hiç yok, hepsi ‘evet’ istikametinde. Ama bakıyorsunuz aralarında birer, ikişer, üçer puan var. Bunların içerisinde açık ara olanlar da var. Pazar günü öyle zannediyorum ki, çok çok farklı bir netice de ‘evet’ lehinde gelebilir. ‘Evet’ lehinde çıkacak olan bu netice, milli iradenin bu yeni yönetim sistemini ne denli benimsediğini de ortaya koyacaktır. Oran, 55’in altında gösterenler de var, 55-60 aralığında gösterenler de var.

"DEVLETİN VERDİĞİ PARALAR DAĞA GİTTİ"

Devlet CHP’ye de para yardımı yapıyor, ayni oran olarak eşit oranda, diğer partilere de HDP’ye de ciddi manada para veriyor. Bunlar aldıkları parayı nerede kullandılar? Seçim kampanyasında mi kullandılar? Bunlar aldıkları paraları dolaylı yollarla dağa gönderiyorlar, sıkıntı burada. Hayır bloğunun başında teröristler, terör koordinatörleri var, Kandil var, İmralı var, Fetullahçı Terör Örgütü’nün başı o var. Onun için verilecek oyların önemi çok büyük.

AMERİKA BAŞINA BELA ETMEMELİ

(Fetullah Gülen’in iadesi) Temennim odur ki, Amerika bu yanlışı görmüştür. Dolayısıyla artık bu şarlatanı ülkesinde barındırıp, başına bela etmemeli. Tabii bu şarlatanla beraber, bu şarlatanın bütün yavruları da orada. Orada karargahı kurmuşlar. Ama nedense bunları idari bir tasarrufla dahi bu adamı hala içeri almayışları düşündürücü.

YERLİ VE MİLLİ DURUŞU ÖNEMLİYDİ

Sayın Bahçeli ile birlikte, özellikle sadece kampanya sürecini ele almak yanlış olur. Parlamento sürecini de ele almak lazım. Parlamento süreci kampanya sürecinden çok daha önemliydi. Oradaki yerli ve milli duruşu önemliydi. Atılan kirli o iftiralara rağmen, kendi içinde grupların oluşturduğu saldırılara rağmen AK Partisiyle güzel bir dayanışma ortaya koydular. Orada bu iki arkadaşa çok teşekkür etmek lazım süreci iyi yönettiler. Genel başkanlarına olayları iyi rapor ettiler. 18 maddeyi bu aşamada çok çok önemli buluyorum. 339’u yakalamaları, birileri yakalayamaz havalarındaydı, bu halk oylamasının önünü açmış oldu.

PAZAR BAYRAM OLACAK

Pazartesiye bırakmayalım işi, pazar, ülkenin bir bayramı olacağını düşünüyorum. Bu olayı hafife almak yanlış olur. Türkiye darbeler silsilesinden sonra milli irade ile tecelli eden bir hükümet sistemine geçiyor. Bu bakımdan çok önemli.

KASETLE GELDİ CD İLE GİDER

Baykal’ın özellikle ‘hayır çıktığı zaman denize dökmüş kadar sevineceğiz’, bu kadar deneyimlisin bu da tabi çok çok çirkin bir ifade. Bunları kendilerine yakıştıramadığım gibi başındaki zatı zaten konuşamama gerek yok. Partinin olumsuzluğa giden kaderinin baş aktörü. Kasetle geldi büyük ihtimalle de CD ile gider, olayı bu. Çok da muhatap almaya gerek yok.”