BIST 8.802
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,27
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Akar'ı 2019'a hazırlıyor iddiası!

Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Tezkan bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hulusi Akar'ı 2019'a hazırladığı iddiasında bulundu. Erdoğan Akar'a bakın ne görev vermeyi düşünüyormuş.

Abone ol

Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Tezkan bugünkü köşe yazısında Ankara kulislerini hareketlendirecek bir iddiayı kaleme aldı.

Tezkan, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili  'Cumhurbaşkanı'yla Genelkurmay Başkanı'nın ilişkisini bir süredir izliyorum, çıkardığım sonuç bu. Erdoğan, Akar'ı 2019’a hazırlıyor' iddiasında bulundu.

'Cumhurbaşkanı bir kez daha seçilirse; iki veya üç Cumhurbaşkanı yardımcısı atayacak. Bakanlar Kurulu’nu Meclis dışından belirleyecek' diyen Tezkan, galiba Cumhurbaşkanı yardımcılarından biri de Hulusi Akar olacak' şeklinde bir öngörüde bulundu. İşte Tezkan'ın o yazısı;

BİR SÜREDİR İKİSİNİ İZLİYORUM

Tabii ki kesin bilgi değil, öngörü..Gazetecilik sezisi de diyebilirsiniz.. Nerden çıkardın diyeceksiniz. Cumhurbaşkanı’yla Genelkurmay Başkanı’nın ilişkisini bir süredir izliyorum, çıkardığım sonuç bu..

ERDOĞAN AKAR'I 2019'A HAZIRLIYOR

Erdoğan, Akar’ı 2019’a hazırlıyor..Açıklayayım..Cumhurbaşkanı yurt dışına yaptığı resmi gezilerin çoğuna Genelkurmay Başkanı’nı da götürdü...Akar bu gezilere sivil kıyafetle katıldı...

BASIN TOPLANTISINDA YANINA OTURTTU

Pakistan’a giderken havaalanında düzenlediği basın toplantısında yanında oturttu.. Genelkurmay Başkanı dış gezi öncesi düzenlenen basın toplantısına katılmış oldu.. Akar yine sivil kıyafetliydi.

ABD'YE MİLLİ SAVUNMA BAKANI YERİNE AKAR'I GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Rakka operasyonu konusunda ön çalışma yapmak için ABD’ye Dış politika Başdanışmanı ve Mit Müsteşarı’yla birlikte Akar’ı gönderdi.. (Milli Savunma Bakanı’nı gönderebilirdi..)

ABD Başkanı’nın Cumhurbaşkanı’na verdiği yemekte Erdoğan’ın sağ yanına sivil kıyafetle Akar oturdu..Meclis Başkanı ramazanda Meclis’te milletvekillerine iftar verecek.. Cumhurbaşkanı onur konuğu olarak davetli.. Genelkurmay Başkanı da davetli.. Büyük ihtimalle sivil kıyafetle gelecek ve büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı’nın sağ yanına oturacak..

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAK

Bu gelişmeleri alt alta koyunca; ister istemez şu sonuç çıkıyor; 2019 seçimleriyle birlikte yeni rejim devreye girecek..Cumhurbaşkanı bir kez daha seçilirse; iki veya üç cumhurbaşkanı yardımcısı atayacak.. Bakanlar Kurulu’nu Meclis dışından belirleyecek..Galiba cumhurbaşkanı yardımcılarından biri de Akar olacak..