BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan AK Parti'li vekile ateş püskürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'li Ensarioğlu'nun sözlerine sert yanıt verdi

Abone ol

AK Partili Ensarioğlu'nun "PKK'ya da bir çözüm sunmak zorundayız" açıklaması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı adeta çileden çıkardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bölücü terör örgütüyle iktidarımızın müzakeresi, görüşmesi diye birşey söz konusu olamaz. Bölücü terör örgütüyle bizim ancak mücadelemiz söz konusudur. Silahları bıraktıkları ana kadar bu mücadele devam edecektir ve kimse burada bizden başka bir şey beklemesin" dedi.

Erdoğan sözlerine, "Söylenenlerin hiçbirine de aldırmıyoruz, aldırmayacağız. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bundan sonra da bu böyle devam edecek. Biz parlamento çatısı altındaki temsilcileriyle müzakere ederiz ama terör örgütü mensuplarıyla asla kimse bizden böyle bir şey beklemesin" diye devam etti.

"9,5 yıl boyunca terörden kaynaklanan sorunları çözmek için çalıştık, mücadele ettik" diyen Erdoğan, "Önümüzdeki engellerin büyük bölümünü aştığımıza inanıyorum. Silah üzerinden, ölüm üzerinden, acı üzerinden, baskı üzerinden, baskı ve tehdit üzerinden kurulan oyunların hepsi de bir bir çöktü ve çöküyor. İnşallah terör sorununu uzak olmayan bir gelecekte hep birlikte çözecek, altyapısını önemli ölçüde kurduğumuz yatırım üretim, istihdam odaklı gündemle yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ENSARİOĞLU NE DEMİŞTİ?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK konusunda ezberleri bozacak bir çıkış yapmıştı.

Ensarioğlu, terör örgütü PKK'yı böylesi bir çözümün dışında tuttuğunu, bu nedenle özellikle son günlerde örgütün kamu yatırım inşaatlarında çalışan iş makineleriniı yakma ve adam kaçırma gibi eylemlere yöneldiğini belirtti. Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün silahı, mevcut şiddeti gerekçelendirme adına, çözüm arayışlarını İstikrarsızlaştırma çabaları var. Kürt sorununu çözerken, PKK'yı görmezden gelen, örgütü orta yerde bırakan bir çözüm, PKK'da böyle reflekslere sebep olabiliyor. O yüzden bu çözüm sürecine PKK'yı da dahil etmek ve PKK'ya da bir çözüm sunmak zorundasınız. Bunun adına bir takım diyalogların geliştirilmesi ve belki BDP'nın ya da AK Parti'de siyaset yapan bizlerin, biraz daha insiyatif geliştirip çözüm adına hem diyalog yolunu geliştirmemiz, hem de yani şiddetin son bulması ile ilgili güvenlik tesis etmemiz gerekir."