BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan açıkladı! Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitinginde kim vardı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingiyle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Erdoğan; ''Diyarbakır’da dün bir miting yaptı. İstihbarattan aldığım bilgiye göre bu mitinge katılanların neredeyse tamamı HDP’li. Bir tane Türk bayrağı yok'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce vardı. Muharrem İnce için: ''Terörist başını Edirne cezaevinde ziyaret eden birinden ne bekleyebilirsiniz'' diyen Erdoğan İnce'nin Diyarbakır mitingiyle ilgili aldığı istihbaratı da paylaştı. Erdoğan'In konuşmasından satırbaşları:

İSTİHBARATTAN ALDIĞIM BİLGİ: Diyarbakır’da dün bir miting yaptı. İstihbarattan aldığım bilgiye göre bu mitinge katılanların neredeyse tamamı HDP’li. Bir tane Türk bayrağı yok. Bunların kimlerle beraber oturup kalktıkları ortada. Mesela FETÖ ile mücadele ve bu ihanet çetesinin ele başının Türkiye’ye iadesi için ne düşünüyor.

BEN FETÖ'CÜLERİN APOLETLERİNİ SÖKTÜM: Askerlerimize komutanlarımıza hakaretlerinden ne düşündüğünü anladık. Ne diyor ‘göreve geldiğimde apoletlerini sökeceğim.’ Ya bir kere milletim sana o yetkiyi vermeyecek. Burası bir hukuk devleti.

Bu millet sana o apoletleri sökme yetkisi vermeyeceği gibi Metin Temel Paşa’ya o apoletleri taktı. Ne diyor ‘Erdoğan söktü’ diyor. Ben FETÖ’cülerin apoletlerini söktüm.

TERÖRİST BAŞINI ZİYARET EDEN BİRİNDEN NE BEKLERSİNİZ: Ben buradan Bay Muharrem'e bir takım sorular sorayım. Bu zat Türkiye'nin terörle mücadelesi konusunda ne düşünüyor? Terörist başını Edirne cezaevinde ziyaret eden birinden ne bekleyebilirsiniz? Afrin operasyonunu yapan komutan için apoletlerini sökeceğim diyor. Sana benim milletim zaten icazet vermeyecek. Neyi söküyorsun?

SİZ BU ÜLKEDE ÇIRAK BİLE OLAMADINIZ: Bu iş havada tavada olmaz icraatle olur, siyaset iddia ve icraat işidir. İddiamız Türkiye'yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek. İcraatimiz son 16 yılda Türkiye'yi 3,5 kat büyütmek oldu. Türkiye ilk çeyrekte Hindistan'dan sonra en çok büyüyen ülke oldu. Bunu Bay Kemal anlamaz. Büyümesek bu kadar yatırımı nasıl yapıyoruz Bay Kemal, Bay Muharrem. Siz bu ülkede çırak bile olmadınız.

GELİP SENİ Mİ ZİYARET EDECEK: Tesla'nın sahibi Elon Musk ziyaretime geldi, gerekir ortaklaşa böyle bir yatırıma girebilir miyiz diye konuştuk. Adam işini biliyor, gelip seni ziyaret edecek hali yok. Yeni havalimanımız açılmadan bereketinin haberleri gelmeye başladı. Bizde 18 yaşına kadar herkes ücretsiz sağlık hizmeti alır ama bundan Bay Kemal'in, Bay Muharrem'in haberi yok.

MART'TA ESKİŞEHİR'DE BÜYÜKŞEHİRİ DE ALACAĞIZ: Mart'ta Eskişehir'de büyükşehiri de alacağız. Bunlardan birşey olmaz. Buraya hızlı treni getirdik mi? Tüm bölünmüş yolları yaptık mı? Eskişehir şehir hastanemiz dev bir eser, bu yıl sonuna kadar hizmete alıyoruz. Eskişehir'de proje aşamasında olan 11 sağlık tesisimiz var.