BIST 9.719
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.424,33
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ABD'yle İsrail'i bombaladı İslam dünyasını uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''İslam dünyası yeniden dizayn edilmek isteniyor. Müslümanların kavgasının yegane kazananı silah tüccarlarıdır. Bugün İsrail ve ABD yönetimi böyle davranıyorsa bunun nedeni Müslümanların bu halidir.'' diyerek İslam dünyasını uyardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan, ''İslam dünyası yeniden dizayn edilmek isteniyor. Müslümanların kavgasının yegane kazananı silah tüccarlarıdır. Bugün İsrail ve ABD yönetimi böyle davranıyorsa bunun nedeni Müslümanların bu halidir.'' diyerek İslam dünyasını uyardı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

GÜNÜMÜZÜN NERONLARI YENİ BİR ATEŞ YAKTI: Bölgemiz son dönemde oldukça sancılı süreçlerden geçiyor. Türkiye olarak her hal ve şartta kardeşlerimizin arasını yapmaya çalışıyoruz. Biz bu gayretler içindeyken bir bakıyoruz ki günümüzün Neron'ları yeni bir ateş yakmış.

ABD'YLE İSRAİL'İ TOPA TUTTU: Tam Suriye meselesinde mesafe kaydettik derken kucağımızda Kudüs meselesini buluyoruz. İslam dünyası yeniden dizayn edilmek isteniyor. Müslümanların kavgasının yegane kazananı silah tüccarlarıdır. Bugün İsrail ve ABD yönetimi böyle davranıyorsa bunun nedeni Müslümanların bu halidir. 

HİÇBİR GÜÇ EL UZATAMAZ: Çözüm yolları kasıtlı olarak tıkanmaktadır. Amaç müslümanların enerjilerini kaynaklarını iç çatışmalarla tüketmektir. Müslümanlar birbirleriyle uğraşırken aradan sıyrılan terör örgütleridir. İslam dünyası bu kadar bölünmüş olmasa hiçbir güç bu kadar el uzatamaz. Kimse milyarca insanı karşısına almaya cesaret edemez.

KUDÜS VURGUSU: İstanbul'daki zirveden Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti ilan etmesi tarihi bir duruştur. İslam ülkelerinin Kudüs imtihanından alınlarının akıyla çıkması çok büyük önemdedir. Sivil tolum örgütlerinin Kudüs davasına sahip çıkmasını bekliyorum.