BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: ABD'nin örgüte ödediği para 800-850 milyon dolar

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon ile bir araya geldiği görüşmenin ardından açıklama yaptı. Erdoğan, Afrika hedefiniyse '54 ülkesinin tamamında müstakil büyükelçiliklerimizin olması' şeklinde açıkladı.

Abone ol

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika'nın FETÖ elebaşı için 400 dönüm arazi tahsis ettiğini ve bu araziden bütün dünyadaki örgütlerini idare ettiğini belirtti. Meselenin ekonomik boyutuna da dikkat çeken Erdoğan, yıllık charter okullardan Amerika'nın bu örgüte ödediği paranın 800-850 milyon doları bulduğunu söyleyerek örgütün adeta bir virüs gibi olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü. Ardından iki ülke cumhurbaşkanı heyetler arası görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Talon ortak basın toplantısı düzenledi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

''Atmamız gereken adımları konuşma fırsatımız oldu. Tabii aramızdaki ticaret hacmi istenilen bir seviyede değil. 2017 yılı itibariyle 115 milyon dolar gibi bir ticaret hacmine sahibiz. Tabii hedef bunu çok daha iyi bir konuma taşımak.''

Tarım sektörünü işbirliğimizi geliştirebileceğimiz öncelikli bir alan olarak görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanının 2016 yılında ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında özel sektörümüzüz Benin’e ilgisi artmıştır.

FETÖ BİR VİRÜS

Bugün yine sayın Cumhurbaşkanı ile FETÖ meselesini görüşme fırsatını buldum. Tabii FETÖ malum. Bu örgüt bir vürüs. Temennimiz o ki FETÖ’nün ülkedeki bağlantılarının tasfiyesi ile ilgili olarak en kısa sürede sonuç alacağımıza inanıyorum.

ABD'NİN ÖDEDİĞİ PARA 800-850 MİLYON DOLAR

Amerika, kendisine (FETÖ elebaşı) 400 dönüm  arazi tahsis etti ve bu arazide orada bütün dünyadaki örgütlerini oradan idare  ediyor. Yıllık charter okullardan Amerika'nın bu örgüte ödediği para 800-850  milyon dolar. Bu örgütün arkasında nelerin olduğunu, kimlerin bulunduğunun  bilinmesi bakımından bunu çok çok önemsiyorum.

HEDEF 54 BÜYÜKELÇİLİK

Afrika, bizim için büyük önem arz eden bir kıta olmuştur. 12 büyükelçiliğimiz varken, şu anda Afrika'da 41 büyükelçiliğimiz var. Hedefimiz, Afrika'nın 54 ülkesinin tamamında müstakil büyükelçiliklerimizin olmasıdır."