BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ABD'de Sisi ile görüşecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi ile görüşeceği iddiası yalanlandı.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Mısır kaynaklı haberlerde yer alan Abdülfettah El Sisi ile görüşme iddialarını yalanladı.

Lütfullah Göktaş, AA'ya yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır'daki darbeci general El Sisi konusundaki tavrının son derece net olduğuna dikkati çekerek, "Konuya ilişkin iddialar tümüyle gerçek dışıdır. New York'ta Mısır heyetiyle herhangi bir görüşme talebimiz olmamıştır. Böyle bir düşüncemiz de yok" dedi.

SİSİ İLE GÖRÜŞECEK İDDİASI 

Mısırlı gazetecilerin twitter adreslerinden duyurduğu ilginç iddia kısa sürede Türkiye'de geniş yankı buldu. Aynı iddiayı Mısır El Ahram gazeteside internet sitesine taşıdı ve talebin Türkiye'den geldiğini yazmıştı. Ahram gazetesinin haberine göre iki ülke arasında yaşanan gerilimi görüşmek üzere Türkiye, Mısır'dan randevu talep etti. Gazete haberi twitter adresinden duyurdu.

852.20140924001007.jpg


KİM NE SÖYLEDİ?

Dr.Sinan Oğan ‏@DrSinanOgan 
Daha neleri göreceğiz. ABD Esad ve İran'la ortak operasyon yapıyor, Erdoğan SİSİ'yi kahveye davet ediyor. Esad'la öğlen yemeği ne zaman?

15.20140924002155.jpg 
 
zeynep gürcanlı ‏@zeynepgurcan
Bu da Türkçesi;El ahram gazetesine göre Mısır'ın darbeci lideri Sisi'den Cumhurbaşkanı Erdoğan adına randevu istenmiş. Sisi kabul etmiş