BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ABD dönüşü Beştepe'ye çağırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'deki temaslarını tamamlayarak yurda döndü. İstanbul'dan Ankara'ya geçecek olan Erdoğan, bugün Beştepe'de Güvenlik Zirvesi'ne başkanlık edecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinin hemen sonrası Ankara'da güvenlik zirvesini toplayacak. Başbakan Davutoğlu'nun dışında güvenlik bürokrasisinin katılacağı zirvede, PKK ve DEAŞ'a yönelik operasyonlar ile Musul ve Irak'taki gelişmelerin de ele alınacağı belirtildi.

ABD gezisinden İstanbul’a geçen Erdoğan, bugün Ankara’ya gelecek. Erdoğan, saat 15.30’da ATO kongre merkezinde yapılacak Kızılay Genel Kurulu’na katılacak.

Cumhurbaşkanı, saat 17.00’de Göç İşlerinden Sorumlu AB Komiseri

Dimitris Avramopulos’u kabul edecek. Bu kabul, Türkiye’den Yunanistan’a 20 Mart tarihi itibariyle giden düzensiz göçmenlerin bugün itibariyle geri alınacak olması çerçevesinde güncel açıdan önemli.

Erdoğan, saat 18.00’de ise İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali Al Madani’yi kabul edecek.

GÜVENLİK ZİRVESİNİ TOPLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 19.00’da ise Beştepe'de güvenlik zirvesini toplayacak. Zirveye; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yanı sıra ilgili başbakan yardımcıları, bakanlar ve MİT Müsteşarı başta olmak üzere güvenlik bürokrasisisin önemli isimlerinin katılması bekleniyor.

Zirvenin; ana gündem maddesini terör örgütü PKK’nın ve gençlik yapılanmasının Güneydoğu’daki bazı ilçelerden temizlenmesi çerçevesindeki operasyonlar ile terör örgütünün eylemleri oluşturacak. Suriye’deki gelişmeler, terör örgütleri PYD ve IŞİD’in faaliyetleri de zirvede değerlendirilecek. Irak’taki gelişmeler ve Musul’a yönelik operasyonun da zirvede kapsamlı olarak ele alınacağı konuşuluyor.