BIST 9.804
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,04
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan ab-ı hayat suyu mu içti!

MHP lideri Bahçeli seçim öncesi il gezilerini başlattı. İzmir'de çeşitli programlara katılan Bahçeli'nin hedefinde Başbakan vardı

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli seçim sürecine hızlı girdi. Her hafta sonu bir ile giden Bahçeli'nin bu haftaki durağı İzmir oldu. İzmir'in ilçelerini dolaşan Bahçeli hükümeti topa tuttu. 

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarında hep 2002'yi esas almasını eleştiren Bahçeli, "Cumhuriyet'ten bu yana bu ülkede neler yapılmışsa, hizmeti geçenleri inkar ediyor ve onlara hakaret ediyor. Sanki Recep Tayyip Erdoğan, ab-ı hayat suyu içmiş. Bir çivi çakılmışsa o yapmış. Nerede Atatürk, nerede İnönü, nerede Celal Bayar, nerede Ecevit, nerede Erbakan?" diye sordu.

Ba
hçeli Başbakan Erdoğan'ın bu durumunu "siyasi edepten yoksun olma, kendini beğenmişlik ve Ortadoğu'da sultanlık, padişahlık rüzgarına kendini kaptırma hali" olarak nitelendirdi.

İzmir ziyaretinde partisinin belediyelerini gezen Bahçeli, ''İktidar partisi, çiftçiye, memura, emekliye, kimsesize, öksüze yapılan zulüm gibi kendisinden olmayan belediyelere de zulüm yapmaktadır'' eleştirisi getirdi.

Bahçeli'nin ilk durağı Yenikent oldu. Belediye binası önünde vatandaşlara seslenen Bahçeli, Yenikent Belediyesine ''başka bir ülkenin belediyesiymiş gibi davranıldığını'' savundu. Bahçeli eleştirilerini şöyle sürdürdü:

BU İKTİDAR, ÇOK YANLIŞ YOLA GİRMİŞTİR

"Bu iktidar çok yanlış yola girmiştir, ülkeyi yönetememektedir. Çiftçimiz, memurumuz perişandır, emeklimiz, dul yetimimiz perişandır. Türkiye çok ciddi bir bölünme tehdidiyle karşı karşıyadır. Güneydoğu'nun 2-3 ilçesinde, ne kaymakam ne vali var. Sadece emniyet gücü sabahtan akşama PKK teröristiyle boğuşup durmaktadır. Hala demokratik açılım zırvasıyla milleti oyalıyor. Kendisinden olmayan belediyeye hiçbir hak, özgürlük, demokratik davranış göstermiyor. Böyle bir anlayıştan kurtulma zamanı gelmiştir.''

TRAKTÖRDEN KARASABANA DÖNDÜK

Seçimlerin millet için ''demokrasi içinde bir kurtuluş yolu'' olacağını, ''her türlü ara rejim sevdasından vazgeçilmesi gerektiğini'' ifade eden Bahçeli, konuşmasının ardından vatandaşların açtığı ''Traktör var, mazot alacak para yok, karabasana geri döndük'' yazılı dövizi okudu.

AÇILIM ZIRVASININ HESABI SORULACAK

 

İzmir'de ilçe gezilerini sürdüren Bahçeli'nin bir başka durağı, İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Yayakent beldesi oldu. Burada halka seslenen Bahçeli halkın tek başına iktidara getirdiği Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ülkeyi iyi yönetemediğini savunarak şunları söyledi:

“Seçimden seçime 'sadaka ekonomisi' diye nitelendirilen bir yaklaşımla oy avcılığından başka bir şey yapılmadığını görüyorsunuz. Kömür, şeker, yağ dağıtılıyor ama bunu sürekli alabilecek bir iş sağlanamıyor. Bugünkü iktidardan bir şey olamayacağına göre bundan sonra 'birlikte yürüyelim' sözü bir anlam ifade etmiyor. Millet, kendisine karşı duruşu sergilesin, Recep Tayyip Erdoğan kiminle yürüyorsa yürüsün; Amerika'yla mı kol kola gezer, AB ile mi her gün görüşür, Ortadoğu'da padişahlık, sultanlık hevesini mi giderir? Ne ediyorsa etsin ama MHP iktidarında, demokratik açılım zırvasının hesabı sorulacak. PKK'nın siyasallaşmasını heveslendiren davranışın hesabı sorulacak. Bir de yandaş ve hanedanları zengin etmenin hesabını vermeden de Recep Tayyip Erdoğan'ın kurtuluşu yok.”

BAŞBAKAN ABI HAYAT SUYU MU İÇTİ?

Bahçeli'nin İzmir gezisinde üçüncü durağı Bergama oldu.
Erdoğan, siyasi üslubu argolaştırmıştır, çirkinleştirmiştir; yalan, iftira, saldırı eklemiştir ve hepsinden daha önemlisi siyasi üslubu inkara dayanmaktadır" diyen Bahçeli şöyle devam etti: 

"Hep 2002'yi esas alıp, bu ülkede başka neler yapılmışsa kötülüyor. Cumhuriyet'ten bu yana bu ülkede neler yapılmışsa, hizmeti geçenleri inkar ediyor ve onlara hakaret ediyor. Sanki Recep Tayyip Erdoğan, abıhayat suyu içmiş. Bir çivi çakılmışsa o yapmış. Nerede Atatürk, nerede İnönü, nerede Celal Bayar, nerede Ecevit, nerede Erbakan? Bu siyasi edepten yoksun olma halidir, kendini beğenmişlik halidir. Ortadoğu'da sultanlık, padişahlık rüzgarına kendini kaptırma halidir. Böyle bir zatın 3. defa başbakan olması veya dilinin altında yatan cumhurbaşkanlığına heves etmesi kendisi için hayırlı olmaz.''

OKYANUS ÖTESİNDEN KULAĞINA FISILDANIYOR...

Başbakan Erdoğan'ın ''Okyanus ötesinden kulağına ne fısıldandıysa onu uygulayan teslimiyetçi bir politika uyguladığını'' ileri süren Bahçeli, şöyle konuştu:

''Demokratik Açılım adı altında yapılan toplantı PKK'yı siyasallaştırma sürecini hızlandırmış, fakat ondan çok daha öte bir tarihi yanılgıyı ortaya koymuştur. Türkiye için ihanete varan bir sürecin başlangıcı haline gelmiştir. Bunun sorumlusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. İkincisi, bugün görevinden seçimler için ayrılmış Adalet ve İçişleri bakanlarıdır. Bu ihanet ve yıkım projesinin sorumlularından millet adına hesap sorulacaktır. İmralı ile Hükümet arasında müzakere yapıldı ve pazarlık süreci yaşandı. Sayın Başbakan ne kadar inkar etse de gerçek ortadadır. Tarih bunları madde madde ortaya koyacaktır.''