BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.281,90
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 3 adayı açıkladı

Erdoğan, Konya'da yerel seçimlerin ilk bombalarını patlattı. Üç büyük ilin adaylarını açıkladı. İşte o isimler;

Abone ol

Başbakan Erdoğan Konya'da katıldığı toplu açılış töreninde 3 büyük ilin büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğon, Antalya adayını açıklarken Baykal'a çattı, parti içi demokrasi eleştirilerine de "kusura bakmayın" mesajı iletti.  

Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan 88 tesisin açılışını yapmak ve Şeb-i Aruz törenlerine katılmak için geldiği Konya'da muhalefete yüklendi. AK Parti'li belediyelerin canla başla çalıştığını söyleyen Erdoğan, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler için belirlenen üç büyükşehirin adayını kamuoyuyla paylaştı. 

İşte Erdoğan'ın Konya konuşmasından bazı satır başları;

Hiçbir siyasi partinin kadın kolları ve gençlik kolları bizimki kadar çalışmıyor.

TEMAYÜL YOKLAMASI VE AK PARTİ

En son pazar günü 46 ilde onların temayülleri yapıldı. İlçeleriyle beraber onlarında kamuoyu çalışması sanırım pazartesi gününe kadar bize yetiştirilecek. Benim de içinde bizzat olduğum bir ekip tarafından değerlendirilecek.

"SORUMLULUĞU ÜZERİME ALAMAM"

Her ilin milletvekilleriyle bu durumları (temayül yoklaması ve anket sonuçları) biz değerlendiriyoruz. Milletvekillerini kanaatlerini de değerlendiriyoruz. Bu değil ki milletvekilinin dediği olacak. Tabii ki bunun böyle algılanmaması gerekiyor çünkü teşkilatlar, parti üyeleri ve diğer unsurlar var.  

Tek başına bu vebali yüklenemem. Bu nedenle bunu merkez kararla birlikte belirliyeceğiz.

"ANTALYA ADAYIMIZ TÜREL"

İşe Antalya ile başlıyorum. Antalya'nın adayımız Menderes Türel. Menderes Türel, bu beş yıllık dönemde Antalya'ya 1 milyar YTL yatırım yapmıştır bu rakama, merkez yönetimin yaptığı yatırım dahil değildir.

Antalya'da yeni bir adım daha atılıyor. 17 kilometrelik bir raylı sistem yapılacak. İnşallah 1,5 yıl gibi bir sürede bu tamamlanacak. Antalya'nın meşhur bir "Kale İçi" var. Bu bayramda ben de bu bayramda Antalya'daydım. Orayı bende gezdim, eski halini de biliyorum şimdi turizm merkezi haline gelmiş.

Başkanımızın da ifade ettiği gibi 40 trilyonluk bir yatırım yapılmış. Belki de Antalya'nın en önemli cazibe merkezi haline gelmiş. Tüm o ahşap binaların düzenlenmesi, vatandaş o ihmal ettiği konakları ya satıyor ya da restore ediyor.

Zaten Antalya'ya not vermek istiyorsanız kale içine baksanız yeter. Bazı vatandaşlarımız bunu görmek istiyor. Diyor ki yatırım yapın. Antalya'ya bakın o yatırımı görürsünüz. Göremiyorsa bunun günahı biz değiliz.

Bu nedenle yeni dönemde de Antalya'da Menderes Türel'le yolumuza devam ediyoruz.

KAYSERİ'YE DENİZ GETİREN BAŞKAN

Kayseri'de birikimli bir arkadaşımız Mehmet Özhasaki kardeşimizi aday gösteriyoruz.

Seçimlerde yüzde 70.2'lik bir rekor bir oranla göreve geldi. Bu 4,5 yıllık süreçte Kayseri'yi Orta Anadolu'nun yıldız bir şehri haline getirdi.

Oraya baraj yaptık ve o barajın da denize bağlantısı var. Yani deniz manzaralı bir şahir haline geldi. O kıraç topraklar yapılan barajla çok farklı bir hal aldı.

Raylı sisteme gelince 30-40 yıl önce hayaldi. Şimdi o da gerçekleşti.

Kayseri daha önce de söylediğim gibi çağdaş bir kent haline geldi.

KONYA ADAYI TAHİR AKYÜREK

Beş yılda Konya'ya 500 hizmet kazandırdı. Sadece Büyükşehir yatırımları için 825 milyon YTL'lik bir hizmet yaptı. Yine Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan 88 tesisin açılışını gerçekleştirdik. Bu dönemde 21 köprülü kavşak yaptırdı. Bunlardan 10 tanesinin de bugün açılışını yaptık.

İnşallah turizmde burası Türkiye'de rekabet eder hale gelecek. İnanç ve kültür turizminde inanıyorum büyük bir merkez haline gelecek.

Konya'da artık beş yıldızlı oteller yapılmaya başlandı. Allahışkına bizden önce burada bir tane beş yıldızlı otel var mıydı? Şimdi ise gelenler istediği otelleri bulabiliyorlar.

Tabii ki hedefimiz Konya'yı, yüzölçümü itibariyle söylüyorum Konya Türkiye'nin en büyük ili. Daha da ileri götüreceğiz buna da müsait bir coğrafyası var. Çünkü ülkeler vizyon şehirleriyle tanınırlar. Konya gibi Kayseri gibi Erzurum gibi!

İşte bu nedenle yeniden Konya'da Tahir Akyürek diyoruz. Diğer büyükşehir adaylarımızdan iki tanesini pazar günü açıklıyacağız. Pazar günü İstanbul ve Kocaeli'ni açıklayacağız.

Özellikle Türkiye genelinde çok sayıda belde belediyelerin belediyeden düşürülmesi olayı var. Tabii bunu büyük bir cesaretle yaptık. Biz halkımıza hizmeti sarece buradan oy alabilecek miyiz endişesiyle yapmadık. 600 nüfuslu belediye olur mu? Oy alacağız diye belediye yapmışız. En başta siyasi etik açısından yanlış buluyoruz.

Şimdi yeni dönemde bunlar daha verimli hale gelmiş olacak.