BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.420,94
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 24 Haziran sonrasını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yeni yönetim sistemine geçiş yaptığını söyleyerek 24 Haziran seçimleri sonrası Türkiye'nin yürütmede daha güçlü hale geleceğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerle Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Suriye'deki savaş nedeniyle 7 milyon mültecinin Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Erdoğan, "Bu mücadelede bizi yalnız bırakanlar terör örgütlerine milyarlarca dolar akıtıyor" diye konuştu.

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin 56. Kuruluş Yıldönümü töreninde konuştu. Dünyanın eski karanlık günlere dönmesini beklemeden insanlığın adalet talebine kulak verilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hem doğuda hem batıda en büyük adalet reformları en büyük zulüm düzenlerinin ardından gelmiştir. Bugün bizlere düşen görev dünyanın, ülkelerimizin ve toplumlarımızın eski karanlık günlere dönmesini beklemeden insanlığın adalet talebine kulak vermektir. Ortadoğu'dan Güney Asya'ya, Afrika'dan Güney Amerika'ya kadar dünyamızın her köşesinden mazlumların ahı eğer arşa yükseliyorsa ortada ciddi bir adalet sorunu var demektir.

"BU DÜZENİN ADI ADALET DEĞİL ZULÜM DÜZENİDİR"

Suriye'de yerlerinden edilmiş 3,5 milyon insanı 7 yıldır topraklarında güven ve refah içinde yaşatan Türkiye, bu mücadelesinde yalnız kalıyorsa hep birlikte durup düşünmemiz lazım. Türkiye'nin milyonlarca sığınmacıya sunduğu hizmetlere destek vermeyenler terör örgütlerine milyarlarca doları cömertçe akıtıyorsa bu durum ağaçların değil, dikenlerin sulandığı anlamına gelir. Bu düzenin adı da adalet değil zulüm düzenidir.

"ÜSTESİNDEN GELDİK"

Demokrasiye ve hukuk devletine olan bağlılığımızdan taviz vermeden vesayetten tutun darbe teşebbüslerine ve terör saldırılarına kadar nice tehdidin üstesinden gelmeyi başardık. Hatta sadece tehditleri bertaraf etmekle kalmadık çok kritik bir yönetim değişikliği sürecini de hamdolsun suhuletle neticeye ulaştırdık.

"24 HAZİRAN SONRASI..."

Şimdi 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin ardından tüm unsurlarıyla hayata geçecek olan yeni yönetim sistemimizle yürütmeyi daha güçlü, yasamayı daha itibarlı, yargıyı da daha bağımsız hale getirmeyi hedefliyoruz."