BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 15 Temmuz kahramanını sahneye çıkardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da yaptığı konuşmada 15 Temmuz gazisi Sabri Ünal'ı da yanına alarak o gece yaşananları tekrar anlattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce Giresunlunun doldurduğu meydanda Giresun Buluşması'nda konuşma yaparken 15 Temmuz gazisi Sabri Ünal'ı da yanına aldı. Erdoğan Ünal'ın o gece yaptığı kahramanlığı tekrar anlatıp alnından öptü.

Erdoğan, dün Giresun'daki 'Evet' mitinginde 15 Temmuz kahramanlarından Sabri Ünal'ı sahneye çıkararak vatandaşlara tanıttı. Sabri Ünal, 15 Temmuz'da İstanbul'da iki tankın üzerinden geçmesine rağmen hayatta kalmayı başarmıştı.

Erdoğan, "Biliyorsunuz Sabri Giresunlu. 15 Temmuz'un gazisi. İlahiyat mezunu ama bu Sabri nevi şahsına münhasır. Aslında bilgisayar mühendisi değil ama onları solluyor. O gece boğaz köprüsünde birinci tankın altına atıyor. İkinci tank geliyor, onunda altına kendini atıyor. Şu anda bazı yerlerinde yaraları var. Sabri artık benim yoldaşım, dava arkadaşım, gönüldaşım. İşte Giresun böyle evlatlar yetiştiriyor. Sabri'ler bizim iftiharımızdır... " dedi.