BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: 14 yıllık hayalim gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri proje finansman töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri proje finansman törenine katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Şehir hastaneleri benim 14 yıllık hayalim. Hiç de kolay bir süreç olmadı, inanmayanlar da oldu. Sonunda yoluna girdi. Şu anda Türkiye'nin farklı bölgelerinde 21 şehir hastanesi ihalesi yapıldı ya da sözleşmesi imzalandı" dedi. Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

Yatırım bedeli 1,4 milyar dolar olan projenin 1,1 milyar doları dış finansmanla kalanı iç kaynaklardan karşılanacak. 

BUNLAR İSTİKRAR VE GÜVEN PROJESİ

Bunlar bir istikrar ve güven projesidir. Bir ülkede güven ve istikrar varsa işte orada kamu ve özel sektörü işbirliği olur. Yoksa bu yatırımı kimse yapmaz. Bizim köprülerimiz ve diğer projelerimizi böyle yaptık.2015 verilerine göre küresel düzeyde kamu/özel sektör işbirliği yatırımlarının yüzde 40'ı ülkemizde gerçekleştiriliyor. Yakında Avrasya Tüneli'ni açacağız. Türkiye bu yatırımları yerli firmalar ve dış finansmanla gerçekleştiriyor. 

SİPARİŞLE NOT İNDİRİMİNE GİDİYORLAR

Bizim ülkemizde temel atılır öyle kalırdı. Büyük oranda attığımız bütün temellerde projenin açılış tarihini veriyoruz. Mevcut projeler daha çok dış finansmanla gerçekleşiyor. Bu finansmanlar da kredi derecelendirme kuruluşlarından çok az etkileniyor. Siparişle siyasi not indirime gidiyorlar. Kusura bakmasınlar, bunların hiçbiri bizim için geçerli değil. Bu bizi etkilemiyor. Türkiye yatırım yapılabilir bir ülke olduğu her fırsatta görülüyor.