BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.436,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erdemli Ulu Camii ibadete açıldı

Erdemli Ulu Cami Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından 4 yılda yaptırılan ve yaklaşık 1 milyon 500 bin TL'ye mal olan Ulu Cami törenle ibadete açıldı.

Abone ol

Açılışta bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, “Camiler şehirlerimizin ne kadar bizlerin olduğunu göstermektedir. Erdemli Ulu Cami’nin yapımı için yüreğini ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum. Erdemli'nin ikinci büyük, modern mimaride ise ilk olacak camimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Cami yapmak ve yaşatmanın Allah sevgisinin göstergesi olduğunu ifade eden Mersin İl Müftüsü Niyazi Ersoy da, camilerin sadece ibadet edilen yerler olmadığını belirtti. Ersoy, “Camiler yalnızca ibadet yeri değil toplumsal birlik ve bütünlüğün perçinleştiği, kalplerin birlik olduğu kutsal bir mekandır. Camilerin yapımında ölçülemeyecek fedakarlıklar vardır. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Erdemli Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Yeşilyurt ise, “Türk İslam mimarisi özelliklerini taşıyan camimiz Bin 500 kişi kapasiteli olup aynı zamanda camimizde 600 kişilik de konferans salonu bulunmaktadır.

Camimiz yaklaşık olarak 1 milyon 500 bin TL’ye mal olmuştur. Herkesin az ya da çok emeği vardır, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Törende, caminin yapımında çalışan ünlü hattat Ali Hüsrevoğlu başta olmak üzere nakkaş ve ustalara teşekkür plaketi verildi.

Ulu Cami'nin açılışını Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Mersin Müftüsü Niyazi Ersoy, İlçe Müftüsü Mustafa Topal ile İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı birlikte yaptı.