BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.490,13
HABER /  GÜNCEL

Erciyes dağında Allah yazısı

Erciyes dağında karlar eridi o mucizevi yazı belirdi.. Zirvenin eteklerindeki yazı görenleri şaşkına uğratıyor..

Abone ol

Erciyes Dağı'nın zirvesi ile özellikle güney yamaçlarındaki kar ve buzullar eridi. Dağda Arapça Allah yazısı belirdi..

Hürriyet'in internet sitesinde yer alan habere göre; il müftüsü "yazı için de ‘Lafza-ı Celal' demek gerekir'' dedi.

Kayseri'de zaman zaman 38 dereceye çıkan sıcaklar, Orta Anadolu bölgesinin 3 bin 916 metre zirvesiyle en yüksek dağı olan Erciyes'te de etkili oldu. Dağın, Toroslar’a bakan Güney yüzündeki karlar tamamen erirken, Şeytanderesi ve Sütdonduran gibi kuzey yüzündeki buzullar kaldı.

Meteoroloji uzmanları Kayseri'de her yıl karın mevsimsel olarak daha erken eridiğini, bu yıl Ağustos ayının, uzun yıllar ortalamasına göre daha daha serin geçtiğini, gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkının 21 derece olduğunu söyledi. Son 1 haftada hava sıcaklığının gece 7 dereceye kadar düşmesi nedeniyle Erciyes Dağı'nın kuzey yamaçlarındaki kar ve buzulların erimesinin yavaşladığı bildirildi.

MÜFTÜ NE DEDİ?

Erciyes Dağı zirvesinde karların erimesiyle bu yıl da belirdiği öne sürülen Arapça Allah yazısı için, Kayseri Müftüsü Şaban İşlek, “Allah yazısı birçok yerde görünüyor veya ortaya çıkıyor. Bunda şaşılacak bir şey yok. Önemli olan Allah'ın istediği yoldan gitmek, emirlerine riayet etmektir. Erciyes Dağı'nda beliren yazı için de ‘Lafza-ı Celal' demek gerekir” diye konuştu.

İŞTE O FOTOĞRAFLAR

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]