BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.416,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erciş'te yol çalışması devam ediyor

Van'ın Erciş Belediyesi, Ağ Yol Tepe mevkiinde başlattığı yol yapım ve genişletme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Abone ol

Erciş Belediye Başkanlığı, Beyazıt ile Salihiye Mahallesi sınırları içinde bulunan Ağ Yol Tepe mevkiinde ilkbahar mevsiminde start verdiği yol yapım ve genişletme çalışmalarını tamamlamasının ardından, bu yolları satıh asfalta kaplamaya başladı.

Erciş Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda Salihiye Mahallesi Ağ Yol Tepe mevkii yolu ile aynı güzergaha paralel Beyazıt Mahallesi Açık Cezaevi kanal yolunda dolgu, genişletme ve mıcır çalışmalarını tamamladı. 30 Ağustos Kız YİBO'nun da aynı güzergah üzerinde bulunması nedeniyle yoğun bir araç trafiğine maruz kalan arterlerin kış mevsiminde yıpranması üzerine, Erciş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 30 kilometre uzunluğundaki ana ve ara yollar bu yıl içinde hafriyat dökerek asfalta hazır hale getirirken, ilk etapta 5 kilometre uzunluğundaki ana arterler ise satıh asfalta kapladı. Sunulan hizmetler ile ilgili olarak açıklamada bulunan Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Erciş'i modern ve çağdaş bir görünüme kavuşturmak için çalışmalara geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam ettiklerini söyledi.

Çağdaş ve modernliğin simgesi olan geniş caddelerin Erciş'te oluşması için çalışmalara ilçe merkezinin her yerinde ara vermeden devam ettiklerini de anlatan Çiftci, "30 kilometre uzunluğundaki Pay Yolu, 30 Ağustos Kız YİBO yolu, televizyon yayın aktarıcılarının bulunduğu mevki ile Keklikova ve Salmanağa köyleri sınırlarına kadar olan bölgelerde geçmiş yıllarda büyük iş makineleriyle yol açma ve genişletme çalışmalarını hatırlanacağı üzere tamamlamıştık. Bu bölgelerin yoğun göç alması ile birlikte yapılan yollar ister istemez yıprandı. Erciş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı görevlilerimiz tarafından sözü edilen ana ve ara yollara bu yıl içinde yer yer 60 santimetre kalınlığında hafriyat döşeyerek, silindirle sıkıştırılmasının ardından, mıcır döküp asfalta hazır hale getirdik.

Bu arada, Erciş Açık Cezaevi sınırı kanal boyundan itibaren yeni açılan ve 30 Ağustos Kız YİBO yoluna bağlanan 3 kilometre uzunluğundaki ana yolumuzu da yine aynı şekilde düzenleyerek asfalta hazır hale getirmiş bulunmaktayız. Ana arterlerin olduğu 5 kilometre uzunluğundaki yolları satıh asfalta kaplarken, asfalta hazır hale getirdiğimiz diğer güzergahlarda da asfaltlama işlemlerine ise imkanlarımız nispetinde devam edeceğiz. Ayrıca, yol güzergahları üzerinde bulunan ve Pay Sulama Birliği'ne ait kanalın geçtiği alanlara da, iki adet yeni köprü inşa ederek buradaki vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız" dedi.