BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77

Erçin Yalçın Kimdir?

Otelciğin Muhteşem Çocuğu Erçin Yalçın'ın renkli hayatına, hayallerine, insanları mutlu etmeye, hizmete adanmış ömrünün dününe, bugününe götüreceğim sizleri.

Merhabalar,

Bu hafta sizlerle otelciğin Muhteşem Çocuğu Erçin Yalçın’ı paylaşacağım. Onun renkli hayatına, hayallerine, insanları mutlu etmeye, hizmete adanmış ömrünün dününe, bugününe götüreceğim, yarınlarda ise yine Erçin Yalçın olacak. Son derece keyifli, anlamlı bir o kadar içten kalp dolusu bir paylaşım benim için.  Bu ismi hafızalarınıza kazımak istiyorum.

                

 

Heyecanla…

Erçin Yalçın Kimdir?

   

1970 Ankara doğumlu, kendi deyimiyle 1907 Fenerbahçe …

Fenerbahçe Sevdası Hayatının da dönüm noktası oldu.

Fenerbahçe maçlarına gitmekten, devamsızlıktan sınıfta kalan Erçin Yalçın, annesinin “oğlum seninle ben ne yapacağım? Ne olacak senin bu halin?” söylemlerine kalpten söylediği kelimelerde “ben turizmci olacağım” cümlesinin gözlerinde parlayan ışığı ile yanıt verdi ve Erçin Yalçın kendisini Mersin Turizm Otelcilik okulunda buldu.

    

 

Cocktail Filmi Dönüm Noktası Oldu

Tom Cruise’un Cocktail filmi onu çok etkilemişti.

     

Bar Boy’luktan Bugünlere…

Turizm otelcilik mesleğine ilk adımını bar boy olarak Bodrum Sunclub İngiliz Tatil Köyünde attı ve mesleğindeki ilk yaz sezonu geçirdi.

Yaz sezonu bitip de İstanbul’a döndüğünde gazetedeki iş ilanlarının arasında İstanbul Swiss Hotel açılıyor, her departmana personel aranıyor ilanını görünce hemen ilanın üzerini siyah kalemle çizdi, siyah renk tutkusunun ona şans getireceğine inanarak kendini Dolmabahçe Swiss Otelde buldu.

Şöyle bir otele baktı, gülümsedi, heyecanla, soluk soluğa otelin kapısından içeri girdi.

  Tamer Yörükoğlu ismini hiç unutmadı

İnsan kaynakları bölümüyle görüşmeye girdiğinde mülakat sırasında kendisine uzun uzun bakıp “ sadece bir yaz Bodrum’da bar boy olarak çalışmışsın ve tecrüben yok, bu otelin barında çalışabilir misin” diye sorduğunda Yörükoğlu, genç, tecrübesi, toy ama bir o kadarda özgüvenli bir sesle  “ben yaparım” dedi. Tamer Bey bar her yerde bar ama benim için en önemli olan şey mesleki tecrübemi doğru yerde geliştirmek, öğrenmek, adım adım en alttan basamakları teker teker çıkarak mesleğimde ilerlemek, onun için buradayım.

Tamer Yörükoğlu; tek kelime bile söylemeden işe alındın dedi.

 

  

Erçin Yalçının Hayallerine Yolculuğu başlamıştı, o ise hayallerini gerçekleştirmek için çoktan yola koyulmuştu.

Artık eşikte değil, otelcilik dünyasının kapılarının içindeydi

Sınavlar, eğitimler, zorlu süreçler, 6ay boyunca yabancı eğitmenlerden alınan dersler, hocaların performans puanları en ince ayrıntısına varana dek geçirilen performans değerlendirmeleri, düşük puan alanlar kadroya alınmadı, o ise istekli ve tutkulu öğrenme azmi ile aldığı yüksek puanlarla otelin bar bölümüne  barmen olarak başladı.

  

 

Kara yüzü görmeden denizde geçen aylar ona çok şey kattı.

Swiss Otel

Eğitim amaçlı iki periyod halinde Royal Caribbean ve Queen Elizabeth yolcu gemilerinde 10 ay çalıştı. Günde tam 16 saat çok yorucu kara yüzü görmeden geçen günlerde büyük bir heyecan ve keyifle çalışarak mesleki açıdan çok şey öğrendi. Her öğrendiğini geliştirerek tutkuyla işine bağlandı, merak etti, kendine özgü tılsımlı formüller buldu ve Swiss Otel yıllarında otele en iyi Cocktail ve şişe Show yarışmalarında tam üç 1.lik ve bir dünya 2.liği kazandırdı. 1993 senesinde İngiltere Londra’da yapılan yarışa dünyaca ünlü Carlsberg birasının sponsorluğunda dünya 2.liğini ülkemize getiren isim oldu.

Dolu dolu Tam 3 yıl geride kalmıştı oysa hep ileriye doğru inanılmaz enerjisiyle yol almaya devam ediyordu.

 

    

Dönemin ünlü organizatörü Ahmet San ile tanıştı. Sonrasında bakın neler oldu.

 

 

  

Dünya Starlarının kulis butler’lığını ve korumalığını yaptı

Madonna, Michael Jackson, Metallica, Scorpions, Elton Jhon ve daha bir çok dünya starına kulis butler’lığı ve korumalığı yaptı. Üstün performansı ile dünya starlarının gözdesi oldu.

  

  

 

Askerlik geldi çattı

Vatanının hizmet eri, Er kişisi olmaktan onur duydu takdirlere doymadı. Askerliğini Kıbrıs Girne Orduevi Kolordu Komutanı Necati Özgen Paşanın Postası olarak yaptı. Cennet adanın güzelliklerinde vatani görevini yaparken mesleğiyle bütünleşen bir görevi vardı ve kendisine büyük tecrübeler katan protokol servisleri, protokol yemeklerinin başarılı askeri Erçin Yalçın’dı.

  

Rauf Denktaş, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, dönemin tüm kuvvet komutanlarına üstün hizmetlerde bulundu. Mesleki yaşamının daha sonraki yıllarında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, birçok bürokrat ve ünlü isme de otelcilikte unutulmaz protokoller verecek isim olmayı başardı.

 

   

Fethiye Ölüdeniz de Dolu Dolu 5 Yıl

Askerlikten sonra Erçin Yalçın, Fethiye Ölüdeniz’de bulunan Likya World Otel’e Barlar Şefi olarak başladı ve bu süre içerisinde kendisine ait üçü dünya çapında yankı bulup isim hakkı alınan 173 değişik parti konseptine imza attı. İşletme sahibi Burhan Silahtaroğlu’nun güvendiği, gelecek ve istikbal gördüğü evladım dediği ismi olarak Alman sisteminde yer alan 3 yıl süren S.B.T ( Senior Managment Trenie)  programına dahil oldu ve program içeriğinde otelciliğin tüm departmanlarında belirten tüm program dahilinde çalıştı. Program bittiğinde ise Asst.F&B Manager oldu. Turizm sektöründe en alttan en üste bardan mutfağa her yerde görev aldı.

   

 

En Büyük Şansım Eşim Dilek Yalçın’dır.

Çocuklarımın güler yüzlü annesi benim yol arkadaşım.

Eşi Dilek Yalçın, çocukları Tarkan ve Anıl ile mutlu ve örnek bir aile babası olan Erçin Yalçın, Mega star Tarkan ile İstanbul Ortaköy de doksanlı yıllardan beri tanışıp beraber yürüyen isim oldu.

 

   

“Oda Star Olsun, Mutlu Olsun, Sağlıklı Olsun Adı da Tarkan Olsun” dedi Mega Star Tarkan ve İsmini Erçin Yalçının Oğluna koydu Tarkan Yalçın Oldu.

Mega Starla şirketi olan Hit Müzikte konserler, şehirler, turneler, tempolu zamanlar geçiren Erçin Yalçın birçok başarılı müzik organizasyonuna imza attı.

  

 

Antalya Otelciliğinin Gözde Otellerinde geçen yıllar

Beldibi  Sungate Port Royal Hotel’de 17 ay çalıştıktan sonra Tekirova’da Amara Dolce Vita Otelde F&B Manager olarak 2 yıl çalıştı. Bu süreçte inşaat, otel açılışı, konsept seçimleri gibi bir çok konuda deneyimlerine deneyim ekledi.

Meslek Kariyerine Yurtdışında devam etme kararı aldı

İstanbul Çubuklu 29’un sahibi Metin Fadıllıoğlu ve eşi Zeynep Fadıllıoğlu ile birlikte Doha-Qatar’da bulunan Shisha Lounge Restaurant’ı kurdu ve 1.5 sene Lounge Manager’lık yaptı. Bu muhteşem mekan anılarında vazgeçilmez bir yer aldı.

                                 

Yıl 2010 ve Erçin Yalçın IC Hotels’de

3 yıl boyunca IC Hotels’de alınan sayısız ödülün başkahramanlarından birisi oldu. Bitmek bilmez enerjisi ile tatilcilerin ve ekip arkadaşlarının gönlüne taht kurdu. İnsanlarla paylaştıkça, çalıştıkça, büyüleyen, gençleşen, otelciliğin muhteşem çocuğu olan yarınların ismi oldu.

    

Hep hayalleri vardı, gerçekleştirmek için ömrünü hizmete adadı

Karşıladı, uğurladı, güldürdü, selamladı, hayır’ı lugatından çıkardı. Turizmde ve otelcilikte geçen yıllar, yollar ona ilk günkü heyecanı ile 1 günmüş gibi geldi çünkü o hayata 1 günmüş gibi bakmayı bilerek o gün adına yapılabilecek tüm güzellikleri, hayata katılabilecek en özel değerleri ve mesleğine olan tutkusunu her an eklemeyi bildi.

  

Yer Ramada Resort Lara Gök Lara Family Club

Erçin Yalçın şuanda Ramada Resort Lara ve Lara Family Club Otellerinin Genel Müdürü olarak yoluna devam ediyor. Peki yeter mi Erçin Yalçın tabi ki yetmez Erçin Yalçın bu durmaz, çalıştığı yeri en iyi, tatilcileri ise memnun değil çok memnun değil, en memnun yapan isim olur. 

  

Konu Erçin Yalçın olunca paylaşımlar da sonsuz olur, dostlukta, iyi günde kötü günde biz olur, Erçin Yalçın’ın otelciliğe bakış açısı adeta 300 spartalı gibi  gladyatörleri aratmayan cesur, hızlı, gece gündüz hizmete doymayan özel ekibi ve daha fazlasını sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Erçin Yalçın ve Ekibinde Kalın