BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63

Erçin Yalçın Enerji Okulu

Akdeniz güneşinin sıcağında alın terini son damlasına kadar hak ederek kazanmasını bilenlerin okulu.

Merhabalar,

Onların öyküsünü sizlerle paylaşmak istedim; ne kadar yazsam o kadar eksik kalan, paylaştıkça çoğalan… Başlığını da çok düşündüm “Erçin Yalçın enerji okulu” dedim.

   

Bu okul öyle bir okul ki 24 saat değil 25 saat,365 gün değil hep bir fazlasıyla sevgiyle saygıyla hoşgörüyle nezaketle tatil tadında buluşmalara, birleşmelere kalplerini sonsuz açmış otel çalışanlarının, Akdeniz güneşinin sıcağında alın terini son damlasına kadar hak ederek kazanmasını bilenlerin okulu.  Kapılarını araladığınızda; din, dil, ırk, ünlü, ünsüz ayırmadan konuk sever en içten duygular, bitmek tükenmek bilmez enerjiyle bütünleşen, anlam kazanan, fark üreten ve en çokta insan dedirten türden…

  

Alın teri, büyük bir cesaret, adanmışlık, hatta gözyaşı gerekiyordu.

      

Onların bu kadar içten oluşu, bu kadar güler yüzlü ve samimi dokunuşları da bundandı.

Sadece geceleri değil, gündüzleri de görünen yıldızlardı onlar,

  

 

24 saat Tatil Sanatını yaşatan bir ekip.

Ayın Elemanı değil ayın Ekibi onlar.

Sizlerle otelciliğin muhteşem çocuğu Erçin Yalçın ve ekibini paylaşacağım.

  

 

Kara kazanda bulaşık, itfaiye hortumuyla yolları da yıkarlar, molozda atarlar alt üst demeden bir bütün olurlar. Erçin Yalçın en önde ekip her yerde.

Adeta lazer ışını gibi her yere dokunan, ulaşan bir ekip.

  

Fütüristlik otelcilik anlayışının öncüsü, kreatif, 300 Spartalı gibi cesur, dur durak tanımaz, yorulmaz, işten değil içten bir ekip.

   

 

Neşe mıknatısı gibi birbirini çeken, mutlu etmekten mutlu olan, yaptığı işi ruhuyla keyif ve zevk alarak paylaşan Erçin Yalçın’ın ismi, soy ismi gibi bir ekip.

  

 

Bana çok mu abartıyorsun diyen olabilir ama inanın çoğunu değil azını yazıyorum çünkü her biri birbirinden değerli, biri diğerinin yerini dolduran ama yerleri dolmayacak, otelcilikte ezberleri bozan hizmet elçisi bir ekip.

  

 

Bu güne kadar yapmış olduğunuz tatilleri bir yana koyun, Erçin Yalçın ve ekibiyle geçireceğiniz bir tatili ise diğer yana

      

Bu ekibi sizlerle paylaşmadan önce çalıştıkları otellerdeki misafir duygu ve düşüncelerini tek tek okudum, notlar aldım ve sonunda gülümsedim, mutluluk garantili tatil Erçin Yalçın ve Ekibi Pöfff dedim.

  

Pamuk anneleri, siyah ve beyaz melekleri olan bir ekip

  

 

Kızımın kolu yandı, hemen buz temin ettiler. Başka bir yerde bizi görünce hemen kızımın kolunun nasıl olduğunu sordular, geçirdiğim harika tatil için Genel müdürünüz Sayın Erçin Yalçın’a ve onu sevip sayan dolayısıylabizlere saygıda ve hizmette kusur etmeyen personele sonsuz teşekkür ederiz. Saygılarımla Serap Şener.

 

  

Otelinize Check- in yaptığım ilk andan son anıma dek kalite, güler yüz ve profesyonellik çerçevesinde ilgi ve alakanızla bizlere fevkalade bir tatil geçirttiniz. Bir haftalık kısa tatilimi, koca bir yılın yorgunluğunu çıkartırcasına memnun olarak bizleri uğurladığınız için sizlere minnettarız. Bu kaliteli ekibin lideri olan ve kalitesini tesise ve personeline her zaman pozitif olarak yansıtan sayın Erçin Yalçın ve tüm otel departman çalışanlarınıza çok teşekkür ediyoruz, ilk fırsatta tekrar görüşmek üzere İbrahim- Gülsen - Mira Gövem

1 haftalık tatilimizi dolu dolu ve değerli olduğumuzu hissederek geçirdik.  Güler yüzlü personeliniz ve adınıza yakışır hizmetiniz için teşekkür ederiz.

 Şenay Er

       

 

İşine sadakatle bağlı insanların zoraki nezaket gösterisi yapmayan, dostların arasında keyifli bir 10 gün geçirdim.  Tüm samimiyetimle söylemek isterim ki bu on günün bir tek saatinde hayal kırıklığı yaşamadım. Bize bu güzel tatili yapmamızda emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. Başta Erçin Bey olmak üzere Hüseyin bey ve savaş bey kardeşime gösterdikleri aileden de öte yaklaşımları için ayrıca minnet borçluyum.

Saygı ile Süleyman Özışık.

  

 

Sayın Erçin Yalçın Bey bu gece otelinizi ziyaretimizin 4.günü ve emin olun şikayet listeniz kabarık. Nereden başlasam bilemedim. Personeliniz çok güler yüzlü, yardım sever, sevecen, anında çözüm üreten, çok ilgili ve alakalı, kendimizi gerçekten evimizde gibi hissettik, çok güzel otel konsepti oluşturmuşsunuz, her şey çok şahaneydi.

Dr. Murat-Özlem ve biricik kızları Aslı Deniz

   

Dost yüzlü, dost gülücüklü insanlar

Dünyada kiracı gibi değil, yazlığa gider gibi hiç değil

Yaşayın dünyada babamızın evindeymiş gibi,

Tohuma, toprağa, denize inanın, insana hepsinden önce.

En derin sevgilerimle Volkan Konak

 

  

 

İşte 300 Spartalı

Şekip Çabuk; Beyin adam, ekibin CIA ajanı gibi, ne uçan ne kaçan…Her şey takipte, disiplinli, özverili, sade.

 Ertan Karadağ; Protokollerin, zor görevlerin, vazgeçilmez ismi, profesyonel, mesafeli ekibin saygı sembolü.

Abdullah Akarsu; yorulmaz adam, hep en önde. Çalışmaktan dişinin ağrısını unutan isim.

 

  

Ahmet Erkmen; Halkın çocuğu, doğalmatik, çözümcül.

Serkan Koyuncu; 24 saat gülen adam, Sayın Abim, aşkın çocuğu

Hasan Ercan; Görevi ver ve unut.

Serkan Sağıroğlu; isteğinizi anında duyar, protokol ekibininvazgeçilmezi.

Tolga Türkan ; Atak ve hızlı, hep güler yüzlü.

Savaş Topçu; Hizmetin savaşçısı 300 Spartalının sinirleri aldırılmış kibar beyfendisi. Enerjisi hiç bitmiyor pırıl pırıl nezaket sembolü. Ekibin nazar boncuğu, kem gözlerin korkulu rüyası.

Elif Ünal; Sanatçı Butler

Dilek Yılmaz; Bleander

Esra Çetin; Dövmeli kız

Eren Benger; Duracell gibi

Ersin Topal; ekibin Rize rüzgarı her yerde.

    

Mehmet Can İnce; Ana trafo2, geç olsun ama en iyisi olsun.

Hüseyin Tunçalp; Dünya yakışıklısı, duygusal, çözümcül, evetlerin adamı. Ekibin moda öncüsü.

Derya Sevinç; Gecelerin adamı, gözünü budaktan esirgemez, adalet savaşçısı. Arazi adamı. Gözünden hiçbirşey kaçmaz.

Mehmet Kurnaz; önce dinler, sonra konuşuruz, çok çalışır, başladığı her işi bitirir.

Mehmet Gündüz; Ekibin Matrix’i.

İsa Tankol; soğuk kanlı, efsane teknik müdür. Ana Trofo 1.

Zekeriya Coşkun; Operasyon adamı, elektrik Man.

Canan Karadağ; Katlar prensesi.

Murat Uğur Çetinel; güvenlik 24 saat takipçi, sonuç adamı

Latife Kozan Eser; personel sever,işkolik,şirine

Nazan Eken; ekibin hesap makinası

Zafer usta; Lezzet ustası

Ali Asrav; Mutfak Mario

  

Harun usta; dişsiz kahraman, gözlüklü ve sevimli süper mutfakçı

Ramazan Şerit; Meksikalı

Abdullah Atlı; Meksikalı ve hızlı, güler yüzlü

Harun Bodruk; Türk ezgileri ondan sorulur..

Mehmet Mutlu; Türk mutfak servis redbull’u

Hilal Göztaş; kibarcık, detaycı, sinek kaçmaz gözünden

   

Serdar Koç; Kibarcık, önbüro team

Ana Arapoğlu; ekibin en uzun boylu ve en sempatik kızı

Faruk Çimen; ekibin deli Hüsnüsü

Nurgül Esen; gıda doktoru, hayalet avcısı

Güzel Irmak; Animasyonun otoriter bayan lideri

Elçin Ertaş; Çocukların aşkı mini club meleği

Kaptan Ünal; kısa trafo-gel git Mahmut

  

  

Otelciliğin Muhteşem Çocuğu Erçin Yalçın Diyor ki;

Otelcilik turizm sektörü içinde bulunan çok büyük bir bacasız hizmet fabrikasıdır… Bu fabrika bu endüstri yerli ve yabancı misafirlerin ve turistlerin tarihsel, kültürel inceleme amacıyla ya da birçok değişik sebeplerden dolayı;

  

spor, eğlenme, dinlenme, huzur arayış, keşfetme, yeni yemek tatlarına dokunmak, güneş, kum, deniz, yeni dostluklar kurma vb bir çok konuyu içinde barındıran bir büyük okyanustur. Bizlerde bu okyanusun dalgıçları, balıkçılarıyız.

  

Ekip Ruhu;

Ekip ruhu lideriyle beraber bütünleşen aynı dili konuşan aynı frekansta buluşan birbirlerini her detayına kadar tamamlayan, iyi günde kötü günde birbirlerine destek olan, işletmenin başarısına misafir memnuniyeti odaklı çalışan, değer verdiği çalışma arkadaşları ile yıllarca birlikte yürüyen, paylaşan, dinleyen, yararlılık gösteren, ödüllendiren, motivasyonsuz başarıya ulaşmayacağına inanan, fiziki görünümü ve kıyafetleri ile birbirlerine örnek olan, işletmeye bilerek zarar verenleri aralarında barındırmayan,  dolduruşa gelmeyen, patron veya yakınlarının işletme ilkelerine ters düşen bir girişimde bulunduklarında uyarma medeni cesareti gösteren, kendi ailelerini hiçbir şekilde yönetime işleyişe bulaştırmaya, sorumlu oldukları pozisyonların sonuna kadar hakkını veren, makamının güvenini, sevgisini saygısını kazanmış olan, çevre sorunlarına duyarlı olan, yasalara uyumlu, insan ve hayvan haklarına saygılı, bilgi ve deneyimini yeni katılanlarla paylaşan, çalışma dışında da dışarda birlikte zaman geçiren,

   

yöresel kültürel etkinlikleri takip eden, birbirlerine özel günlerinde ufak jestler de bulunan, güler yüzlü, herkesle selamlaşan ve hatırlarını soran, ekibindeki altındakini ezdirmeyen, yönlendiren, kaza, yaralanma, sağlık problemlerinde her daim birbirlerinin yanında olan, ülkesini, ülke insanlarını, mesleğini, ailesini ,arkadaşlarını sevmektir ekip ruhu, bu ruhun içinde olan her birey aslında bir Gladyatör dür. Bu ruhla yaşayan ekibin başaramayacağı hiçbir iş yoktur.

   

“Gerçek lider inisiyatif alabilen, ofiste değil alanda olan, mesai arkadaşları ile sırt sırta, omuz omuza çalışan liderdir… Ekibinin aksamaya başladığında devreye girip, yol gösteren lider değildir. Gerçek lider ekibinin aksamadan, olası durumları önceden sezebilen veya ön gören, zamanında devreye girip ekibini zamanında doğru yola yönlendiren kişidir”

     

3K Group Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Karakaş’ı en içten duygularımla böylesine özel bir ekibi, Antalya Ramada Lara, Lara Resort, Family Club ailesi ile bütünleştirerek Türk turizmine, yapmış olduğu otelcilik yatırımlarıyla değer kattığı için teşekkür ediyorum.

   

Yıldızlar kaydı gökyüzünde tek tek denize dokundular, dilekler tutuldu artık otelciliğin Gladyatörleri her yerdeydi.

Bir şarkısınız siz ömür boyu sürecek, Türk otelcilik tarihine unutulmaz harflerle yazılacak.

  

Muhteşemsiniz Erçin Yalçın ve çocukları Muhteşem…

Tatil Tadında Kalın.